Як покращити браузер Chrome на Вашому Android-смартфоні? – ІНСТРУКЦІЯ

3 хв. читання

Веб-переглядач для Вашого Android-смартфона може стати кращим. Так, покращити функціональність браузера Chrome можна за допомогою активації так званих прапорів.

Увімкнення останніх зможе істотно спростити Вам взаємодію з веб-браузером, зробивши цей процес легшим і комфортнішим. Щоб активувати меню з прапорами, введіть в адресний рядок chrome://flags.

Нічна тема

Насправді нічна тема в Chrome на Android у вигляді прапора з’явилася ще кілька місяців тому, але Google так і не спромоглася випустити її для широкого вжитку. Втім, ви завжди можете активувати її самостійно. Для цього достатньо перейти в експериментальне меню з прапорами, знайти прапор #enable-android-night-mode і активувати його.

Screenshot 2019 08 05 12 51 53 com.android.chromeМеню вкладок списком

Якщо Ви хочете бачити список відкритих вкладок у вигляді списку, а не сітки, це легко можна влаштувати. Просто активуйте в меню прапор #enable-accessibility-tab-switcher.

Попередній перегляд

Багато користувачів Android турбуються, що їх смартфони не мають підтримки жестів 3D Touch, які дозволяють викликати контекстне меню додатків, користуватися функцією перегляду повідомлень і посилань ще до того, як відкрити їх. На щастя, функція попереднього перегляду є у Chrome на Android – у вигляді прапора #enable-ephemeral-tab. Активуйте його і переглядайте вміст веб-сторінки перед тим як розвернути її.

Розширене контекстне меню

Ще один замінник жесту 3D Touch на Android, який дозволяє отримати доступ до нових пунктів контекстного меню посилань або картинок в Інтернеті – це прапор #enable-custom-context-menu.

Після його активації знайдіть в Мережі картинку, затисніть на ній палець і утримуйте до тих пір поки не з’явиться додаткове меню.

Режим читання

Так, такий режим є не тільки у Safari, але і в Chrome. Щоправда, у веб-браузері від Google він поки доступний тільки у вигляді прапора #reader-mode-heuristics. Активуйте його і переглядайте сторінки з текстом без реклами і зайвих елементів, які тільки відволікають Вашу увагу. Зауважте, що він працює не на всіх сайтах.

До речі, новий вид Інтернет-шахрайства виявили фахівці з кібербезпеки у додатку WhatsApp. Зловмисники надсилають користувачам повідомлення про отримання подарункових 1000 ГБ Інтернету у зв’язку з річницею програми.

Також, дві нові рекламні кампанії в Інтернеті організували кіберзлочинці. Одна з них – широкомасштабна кампанія з розповсюдження експлойт-набору (EK), розроблена для того, щоб обійти традиційні захисні засоби такі, як блокатори оголошень, а інша використовує веб-переадресації для відбору та націлювання на користувачів Mac

Нагадаємо, Google планує додати в свій браузер Chrome нову функцію безпеки для захисту від атак через сторонні канали і відстеження користувачів за кешем HTTP.

Австралія, Канада, Нова Зеландія, Великобританія і США, вимагають запровадити бекдор у шифрування таких додатків, як WhatsApp, Facebook, Instagram і інших месенджерів.

Окрім цього, компанія Portmone.com та платіжна технологічна компанія Visa запустили бота Person-to-Person, який надає власникам карток можливість швидко та надійно здійснювати грошові перекази за допомогою мобільного додатку Viber.

Поділитися
Exit mobile version