Як визначити модель процесора засобами Windows 10?

2 хв. читання

Зазвичай, щоб не помилитися у виборі комплектуючих для модернізації Вашого ПК, необхідно знати модель процесора, встановленого у комп’ютері. Отримати цю інформацію можна засобами Windows 10.

Уточнити модель процесора можна декількома способами і найочевидніший – заглянути до “Диспетчера пристроїв”. Запустити його не складно з контекстного меню кнопки “Пуск”: клік правою кнопкою миші → “Диспетчер пристроїв”. У вікні диспетчера залишиться лише розкрити гілку “Процесори” (не лякайтеся одразу кількох записів про процесор – це перераховані ядра одного чипа).

win10 intel 1

Доступна інформація про процесор і в “Диспетчері завдань Windows”, на вкладці “Продуктивність” → “ЦП”. Перейти до нього можна натисканням сполучення клавіш Ctrl + Shift + Esc, з контекстного меню панелі задач або все тією ж кнопки “Пуск”.

Якщо жоден із цих способів Вас не влаштував, скористайтесь наступним шляхом: відкрийте панель “Параметри” → “Система” → “Про систему”. Рядок із зазначенням виробника, моделі і тактової частоти процесора доступна в блоці “Характеристики пристрою”.

Зрозуміло, це не всі способи дізнатися модель процесора, існують дещо складніші варіанти отримання інформації. Наприклад, за допомогою утиліти dxdiag або застарілої “Панелі управління”.

До речі, новий вид Інтернет-шахрайства виявили фахівці з кібербезпеки у додатку WhatsApp. Зловмисники надсилають користувачам повідомлення про отримання подарункових 1000 ГБ Інтернету у зв’язку з річницею програми.

Також, дві нові рекламні кампанії в Інтернеті організували кіберзлочинці. Одна з них – широкомасштабна кампанія з розповсюдження експлойт-набору (EK), розроблена для того, щоб обійти традиційні захисні засоби такі, як блокатори оголошень, а інша використовує веб-переадресації для відбору та націлювання на користувачів Mac

Нагадаємо, Google планує додати в свій браузер Chrome нову функцію безпеки для захисту від атак через сторонні канали і відстеження користувачів за кешем HTTP.

Австралія, Канада, Нова Зеландія, Великобританія і США, вимагають запровадити бекдор у шифрування таких додатків, як WhatsApp, Facebook, Instagram і інших месенджерів.

Окрім цього, компанія Portmone.com та платіжна технологічна компанія Visa запустили бота Person-to-Person, який надає власникам карток можливість швидко та надійно здійснювати грошові перекази за допомогою мобільного додатку Viber

Поділитися
Exit mobile version