Як назавжди видалити свої розмови з Siri?

4 хв. читання

Незважаючи на те, що кожен може запросити у Apple архів з усіма своїми даними, які потрапили у розпорядження компанії, в ньому будуть відсутні записи, які зібрала Siri. Здавалося б, хто взагалі захоче їх слухати? Мабуть, таких набереться зовсім небагато. Але якщо компанія записує і зберігає наші розмови, було б логічно дозволити користувачам прослухати їх.

Наприклад, Google за замовчуванням надає такі дані. За необхідності Ви у будь-який момент можете зайти в налаштування профілю і відшукати всі команди, які будь-коли давали Google Assistant. Тут Ви побачите не тільки ті звернення, які були дані цілеспрямовано, але і ті, які записалися випадково. Ба більше, у випадку з Google Assistant, Ви на місці можете видалити ці дані, а потім заборонити Google зберігати їх взагалі.

Але якщо все так просто, чому в Apple не хочуть давати користувачам можливість видалити власні розмови, які випадково або спеціально записала Siri? Насправді, хочуть і навіть додали в налаштування iOS і macOS відповідний параметр. Ось тільки назвали його так, що ніхто і ні за що не здогадається, що саме він дозволяє видалити збережені записи.

Щоб змусити Apple видалити зі своїх серверів всі Ваші розмови, які будь-коли були записані:

1. Необхідно перейти в “Параметри” – “Siri і Пошук“;

Тут вимкніть виклик Siri командою “Привіт, Siri”, а також після натискання на кнопку “Початок” або клавіші живлення;

IMG 8283

2. Тепер перейдіть в “Загальні” – ” Клавіатура” і відключіть параметр “Диктування“.

Але є одна прикрість – саме ці дії не тільки вимкнуть роботу голосових служб, вони є для Apple командою до видалення збережених записів. Це видно з угоди користувача.

Дивно, чому Купертіно не могли дати користувачам просто можливість видаляти свої дані без необхідності вишукувати в простирадлах відповідні пункти. Напевно, Apple, як завжди, просто хотіла спростити використання своїх пристроїв. Адже, якщо ми відключаємо “диктовку” і голосового помічника, дані видаляються автоматично, не змушуючи нас дбати ще й про подання заявок на видалення. Однак саме ця простота привела до непорозуміння серед користувачів, які вирішили, що компанія просто хоче їх обдурити.

До речі, баги і помилки властиві будь-якій операційній системі, і лагодять їх розробники, на жаль, не завжди відразу. Якщо Ви зіткнулися на Android із проблемою підключення до мережі, то з цією проблемою Вам допоможе ця стаття.

Нагадаємо, що найбільш поширеним способом позбавлення від проблем з ПК є перевстановлення Windows. Однак цей процес може істотно затягнутися, якщо інсталяційний диск або USB-накопичувач давно втрачений. На щастя, вже в наступному році: наявність диска перестане бути проблемою.

Також нову модифікацію бекдора Okrum виявили фахівці компанії ESET. Протягом 2017 року бекдор використовували для цілеспрямованих атак на дипломатичні місії і держустанови в Словаччині, Бельгії, Бразилії, Чилі та Гватемали.

Стало відомо, що компанія “Viber”, яка володіє однойменним месенджером, планує відкрити в Україні офіс і набирає штат працівників.

Окрім цього, експерти з кібербезпеки з компанії Positive Technologies виявили уразливість, експлуатація якої дозволяє зловмисникам обійти обмеження на списання великих сум безконтактним способом із карт Visa.

Дві нові рекламні кампанії в Інтернеті організували кіберзлочинці. Одна з них – широкомасштабна кампанія з розповсюдження експлойт-набору (EK), розроблена для того, щоб обійти традиційні захисні засоби такі, як блокатори оголошень, а інша використовує веб-переадресації для відбору та націлювання на користувачів Mac.

Зверніть увагу, компанія Portmone.com та платіжна технологічна компанія Visa запустили бота Person-to-Person, який надає власникам карток можливість швидко та надійно здійснювати грошові перекази за допомогою мобільного додатку Viber.

Компанія Google випустила оновлення для Chrome за номером 76, метою якого є посилення механізмів захисту браузера від трекерів, що розміщуються на сторонніх ресурсах.

Австралія, Канада, Нова Зеландія, Великобританія і США, вимагають запровадити бекдор у шифрування таких додатків, як WhatsApp, Facebook, Instagram і інших месенджерів.

Поділитися
Exit mobile version