Microsoft вимкне мову програмування у старих версіях Windows

3 хв. читання
cisco3

Наступна серія накопичувальних оновлень для систем під управлінням Windows 7, Windows 8 і Windows 8.1 вимкне мову скриптів VBScript в браузері Internet Explorer 11, повідомив співробітник Microsoft Брент Міллс (Brent Mills) у блозі компанії.

Першу спробу вимкнути VBScript Microsoft зробила ще на початку 2017 року, проте тоді компанія вирішила почекати, щоб у користувачів було більше часу для підготовки своїх систем, додатків і сервісів до його повної ліквідації.

Оновлення вступить в силу в “вівторок патчів” 13 серпня 2019 року і відключить VBScript в Internet Explorer на всіх пристроях під управлінням Windows 7, Windows 8 і Windows 8.1. У Windows 10 ця зміна вже була реалізована 9 липня нинішнього року.

Якщо користувачеві знадобиться використовувати застарілу мову скриптів, то необхідні параметри для виконання VBScript в Internet Explorer 11 залишаться налаштованим для кожної зони безпеки сайту через реєстр або через групову політику.

Нова версія Microsoft Edge на базі Chromium вже доступна для попереднього перегляду і її реліз очікується навесні 2020 року. У ній буде інтегрований режим Internet Explorer, який завантажить web-сайти у вбудований модуль IE.

Компанія Microsoft не рекомендує використовувати Internet Explorer в подальшому і радить всім користувачам перейти на Microsoft Edge.

До речі, новий вид Інтернет-шахрайства виявили фахівці з кібербезпеки у додатку WhatsApp. Зловмисники надсилають користувачам повідомлення про отримання подарункових 1000 ГБ Інтернету у зв’язку з річницею програми, йдеться у повідомленні ESET.

Нагадаємо, понад десять нових сімейств банківських троянів виявили фахівці з кібербезпеки. Загрози володіють функціоналом бекдора та використовують методи соціальної інженерії.

Також нову модифікацію бекдора Okrum виявили фахівці компанії ESET. Протягом 2017 року бекдор використовували для цілеспрямованих атак на дипломатичні місії і держустанови в Словаччині, Бельгії, Бразилії, Чилі та Гватемали.

Стало відомо, що компанія “Viber”, яка володіє однойменним месенджером, планує відкрити в Україні офіс і набирає штат працівників.

Окрім цього, експерти з кібербезпеки з компанії Positive Technologies виявили уразливість, експлуатація якої дозволяє зловмисникам обійти обмеження на списання великих сум безконтактним способом із карт Visa.

Дві нові рекламні кампанії в Інтернеті організували кіберзлочинці. Одна з них – широкомасштабна кампанія з розповсюдження експлойт-набору (EK), розроблена для того, щоб обійти традиційні захисні засоби такі, як блокатори оголошень, а інша використовує веб-переадресації для відбору та націлювання на користувачів Mac.

Зверніть увагу, компанія Portmone.com та платіжна технологічна компанія Visa запустили бота Person-to-Person, який надає власникам карток можливість швидко та надійно здійснювати грошові перекази за допомогою мобільного додатку Viber.

Компанія Google випустила оновлення для Chrome за номером 76, метою якого є посилення механізмів захисту браузера від трекерів, що розміщуються на сторонніх ресурсах.

Австралія, Канада, Нова Зеландія, Великобританія і США, вимагають запровадити бекдор у шифрування таких додатків, як WhatsApp, Facebook, Instagram і інших месенджерів.

Поділитися
Exit mobile version