Як полегшити читання тексту на iPhone? ІНСТРУКЦІЯ

2 хв. читання

Помітили, що важко читати текст у певних програмах на Вашому iPhone? Особливо, коли переглядаєте програму, яка використовує невеликий розмір шрифту (наприклад, Facebook чи Instagram). iOS 15 має прихований трюк, який полегшить Вам життя.

Тепер Ви можете вибірково змінювати розмір шрифту для певних програм.

Як і більшість таких «трюків iOS», вони неочевидні. Ви повинні знати, як це зробити, і ось коротенька інструкція.

Перше, що Вам потрібно зробити, це додати функцію зміни розміру тексту до центру керування iOS.

Для цього перейдіть у Параметри > Центр керування, прокрутіть вниз до розділу Інші засоби керування та торкніться зеленого знака плюс біля Розмір шрифту.

photo 2021 11 22 09 44 16

Отже, кнопка «Розмір шрифту» додана до Центру керування. Проведіть пальцем (зверху праворуч униз на нових iPhone з Face ID або знизу вгору на старих телефонах з Touch ID), щоб відкрити Центр керування.

Гаразд, тепер можна почати цим користуватися. Коли Ви перебуваєте в програмі, у якій потрібно змінити розмір шрифту (збільшити або зменшити), відкрийте Центр керування та торкніться кнопки Розмір шрифту.

Це дасть Вам два параметри: по вертикалі є повзунок, який дозволяє керувати розміром шрифту, а внизу є перемикач, який дозволяє вибрати, чи ця зміна буде діяти тільки для окремої програми чи це глобальне налаштування для усіх програм.

Наприклад, ось, що в нас вийшло при збільшенні розміру шрифту у Facebook до 160%.

Все! Тепер Ви можете налаштувати розмір шрифту в програмах відповідно до того, як Вам буде зручніше їх переглядати!

ТЕГИ:
Поділитися
Exit mobile version