Як розблокувати смартфон без графічного ключа? Поради

7 хв. читання

Якщо Ви забули графічний ключ і не знаєте, що робити – то у цій інструкції зібрані всі способи розблокувати смартфон або планшет Android без графічного ключа. Застосовується до версій Android 2.3, 4.4, 5.0 і 6.0, пише GEEKon.

Спочатку представлена інструкція про те, як зняти пароль стандартними засобами Android – шляхом верифікації екаунта Google. Якщо ж пароль від Google Ви теж забули, то далі поговоримо про те, як зняти графічний ключ, навіть якщо Ви не пам’ятаєте взагалі жодних даних.

Читайте також: Чому варто припинити використовувати графічні ключі для захисту телефону на Android

Як розблокувати смартфон стандартним способом

Для того, щоб розблокувати графічний ключ на Android, виконайте наступні дії:

  • Введіть пароль неправильно п’ять разів. Пристрій заблокується і повідомить, що було багато спроб введення графічного ключа, спробувати введення знову можна буде через 30 секунд.
  • На екрані блокування смартфона або планшета з’явиться кнопка “Забули графічний ключ?” (Може не з’явитися, знову вводьте неправильні графічні ключі, спробуйте натиснути кнопку “Додому”).
  • Якщо Ви натиснете цю кнопку, то Вам буде запропоновано ввести адресу електронної пошти та пароль від екаунта Google. При цьому, пристрій на Android має бути підключений до Інтернету. Натисніть ОК і, якщо все було введено правильно, то після аутентифікації Вам буде запропоновано ввести новий графічний ключ.

Проте, якщо телефон не підключений до мережі Інтернет або Ви не пам’ятаєте дані доступу до облікового запису Google (або якщо він взагалі не налаштований, тому що Ви щойно купили телефон і забули графічний ключ), то цей метод не допоможе. Допоможе лише скидання налаштувань телефону до заводських.

Як розблокувати смартфон Samsung без графічного ключа

Перший крок – вимкніть Ваш телефон. Надалі, натискаючи кнопки, зазначені нижче, Ви потрапите в меню, де необхідно буде вибрати пункт wipe data/factory reset (стерти дані, скинути до заводських налаштувань). Переміщення у меню здійснюється за допомогою кнопок гучності на телефоні. Всі дані на телефоні, а не тільки графічний ключ, будуть видалені, тобто він прийде в той стан, в якому Ви здобували його в магазині.

Комбінація кнопок для перезавантаження Samsung

  • Samsung Galaxy S3 – натисніть кнопку додавання звуку і центральну кнопку “Додому”. Натисніть кнопку живлення і тримайте, поки телефон завібрує.
    Дочекайтесь появи логотипу Android і відпустіть всі кнопки. У меню скиньте телефон до заводських налаштувань, що дозволить розблокувати телефон.
  • Samsung Galaxy S2 – натисніть і тримайте “звук менше”, в цей час натисніть і відпустіть кнопку включення. З меню можна буде вибрати “Clear Storage” (очистити пам’ять). Вибравши цей пункт, натисніть кнопку живлення, підтвердіть скидання натисканням кнопки “Додати звук”.
  • Samsung Galaxy Mini – натисніть і утримуйте одночасно кнопку живлення і центральну кнопку, поки не з’явиться меню.
  • Samsung Galaxy S Plus – одночасно натисніть “Додати звук” і кнопку включення.
  • Samsung Nexus – натисніть одночасно “Додати звук” і кнопку живлення.
  • Samsung Galaxy Fit – одночасно натисніть “Меню” і кнопку живлення. Або кнопку “Додому” і кнопку живлення.
  • Samsung Galaxy Ace Plus S7500 – натисніть одночасно центральну кнопку, кнопку живлення, і обидві кнопки регулювання звуку.

Примітка: при скиданні пристрою переконайтеся, що він заряджений не менше, ніж на 60%, інакше є ризик того, що він більше не увімкнеться.

Якщо Ваша модель телефону не вказана, Ви все одно можете спробувати – можливо, спрацює.

samsung s3

Як розблокувати смартфон HTC та зняти графічний ключ

Також, як і в попередньому випадку, необхідно заряджати батарею, після чого натиснути нижче вказані кнопки, а в меню вибрати скидання до заводських налаштувань – factory reset. При цьому, графічний ключ буде видалений, так само як і всі дані з телефону. Телефон повинен бути вимкнений.

HTC Wildfire S – натисніть одночасно звук вниз і кнопку живлення до появи меню, виберіть скидання до заводських налаштувань, це дозволить зняти графічний ключ і взагалі скине телефон.

HTC One V, HTC One X, HTC One S – натисніть одночасно кнопку зменшення звуку і кнопку включення живлення. Після появи логотипу, відпустіть кнопки і використовуючи кнопки гучності виберіть пункт скидання до заводських налаштувань – Factory Reset, підтвердження – за допомогою кнопки живлення. Після скидання Ви отримаєте розблокований телефон.

Як роблокувати смартфон або планшет Sony та скинути графічний пароль

Зняти графічний пароль з телефонів і планшетів Sony під управлінням ОС Android можна, скинувши пристрій до заводських налаштувань – для цього натисніть і утримуйте одночасно кнопки включення/виключення і кнопку “Додому” протягом 5 секунд. Крім цього, скинути пристрої Sony Xperia з Android версії 2.3 і вище можна за допомогою програми PC Companion.

Як розблокувати сматрфон LG (Android OS) без графічного ключа

Аналогічно попереднім телефонами, при розблокуванні графічного ключа на LG шляхом скидання до заводських налаштувань, телефон повинен бути вимкнений і заряджений. Скидання телефону зітре всі дані з нього.

LG Nexus 4 – натисніть і тримайте обидві кнопки регулювання гучності і кнопку живлення одночасно протягом 3-4 секунд. Ви побачите зображення Android, що лежить на спині. Використовуючи кнопки регулювання гучності знайдіть пункт Recovery Mode і натисніть кнопку включення-виключення для підтвердження вибору. Пристрій перезавантажиться і відобразить Android з червоним трикутником. Натисніть і утримуйте декілька секунд кнопку живлення і збільшення гучності, поки не з’явиться меню. Зайдіть в пункт меню Settings – Factory Data Reset, виберіть “Yes” за допомогою кнопок регулювання гучності і підтвердіть вибір кнопкою живлення.

LG L3 – натисніть одночасно “Додому”+”Звук вниз”+”Живлення”.

LG Optimus Hub – одночасно натисніть кнопки зменшення гучності, додому і живлення.

Розблокування графічного ключа на Android 5 і 6 для деяких телефонів і планшетів

В цьому розділі способи, які працюють для окремих пристроїв (наприклад, деяких китайських моделей телефонів і планшетів). Якщо Ви забули графічний ключ, то необхідно зробити наступне:

Перезавантажити планшет. При включенні він запросить графічний ключ. Необхідно вводити графічний ключ навмання до тих пір поки не з’явиться попередження, де буде сказано, що залишилося 9 спроб введення, після буде очищена пам’ять планшета. Коли використані всі 9 спроб планшет автоматично очистить пам’ять і відновить заводські налаштування. Один мінус – усі завантаженні програми з Google Play Маркет або інших джерел будуть стерті. Якщо є sd-карта, приберіть її.

Поділитися
Exit mobile version