Як слухати сайти на пристроях Apple? – Інструкція

2 хв. читання

Багато хто знає, що в iOS є вбудована опція промовляння тексту. В першу чергу, функція призначена для людей з обмеженими можливостями. Але є і інша корисна сфера застосування: наприклад, користувачі можуть задіяти опцію озвучення для прослуховування статей з веб-сторінок або навіть книг і, все це – в фоновому режимі.

Як ввімкнути опцію промовляння текстів

Функція промовляння знаходиться в меню “Універсальний доступ” починаючи з iOS 8. Щоб активувати опцію озвучення, необхідно:

  • Перейти в меню “Параметри”→”Загальні”→”Спеціальні можливості”
  • Вибрати підменю “Мовлення”
  • Активувати розділ “Промовити вибране” і “Промовляти з екрана”. При необхідності, можна вибрати потрібний голос.

IMG 7357

Все готово! Для того, щоб випробувати функцію в справі, необхідно виділити будь-який текст і у спливаючому контекстному меню вибрати нову опцію – “Промовити”. Після цього текст на екрані буде озвучений диктором.

Фонове прослуховування

Крім цього, в iOS є режим повного озвучування. Для активації необхідно змахнути з верхньої частини екрану вниз двома пальцями. З’явиться спеціальне меню, де ви зможете налаштувати додаткові параметри відтворення.

Таким чином, можна прослуховувати статті на веб-сторінках і навіть повноцінні книги в iBooks. Зрозуміло, все буде прекрасно працювати і у фоновому режимі – в тому числі, і при блокуванні пристрою.

Якщо Ви хочете прослухати статтю на тому чи іншому сайті, має сенс перейти в режим “Читання”. Реклама, розділи меню та інші зайві елементи не мають відношення до тексту статті, будуть автоматично прибрані.

До речі, аналітик у галузі інформаційної безпеки Маркус Менгс (Marcus Mengs) повідомив про уразливості в USB-донглах, використовуваних бездротовими клавіатурами, мишками та клікерами для управління презентаціями Logitech.

Також фахівці Check Point виявили новий вид шкідливого ПЗ для Android, який встиг заразити більше 25 млн пристроїв.

Окрім цього, Команда дослідників, в яку увійшли представники чотирьох університетів США, вивчили технологію Secure Encrypted Virtualization (SEV) від компанії AMD і виявили, що при певних обставинах зловмисники можуть обійти її захист.

Поділитися
Exit mobile version