Як увімкнути “темну” тему для Android Pie? – ІНСТРУКЦІЯ

5 хв. читання

Повільно, але нарешті Google запровадила “темний” режим для Android. Як в інтерфейсі системи, так і у вибраних програмах ми бачимо більше темних дизайнів від компанії, ніж це було раніше. Зрештою, один перемикач може увімкнути “темну” тему на загальносистемному рівні, пише 9to5Google.com.

Нижче описано, як увімкнути “темний” режим на Android всюди, де він доступний.

Як використовувати “темну” тему пристрою на Android?

На даний момент існує два основних методи для включення “темного” режиму в системі на Android Pie. По-перше, перейдемо до опції, що стосується користувача. Щоб отримати доступ до цього налаштування, спочатку потрібно відкрити меню “Налаштування” на своєму пристрої.

Знайдіть розділ “Відображення” та натисніть її. На цій сторінці, натиснувши Advanced і прокрутивши донизу, слід відкрити параметр “Тема пристрою”. Перемикання з “Automatic” на “Dark” повинно перемикати деякі елементи інтерфейсу.

android dark mode device theme 1

На жаль, цей параметр не застосовує “темний” режим на всіх пристроях, де він наразі доступний. Часто там нема такого перемикача до “темного” режиму — увійшовши до його меню, ви можете просто налаштовувати такі області, як меню швидких налаштувань, повзунок гучності та деякі інші речі, зокрема канал Google Discover. Проте, режим “Нічний режим”, якщо він повноцінно функціонує на Android, здатен робити більше.

Коли саме “Нічний режим” застосовує “темну” тему на Android?

Коли Ви увімкнули нічний режим Android, де він фактично поставляє “темну” тему. Вона не може бути загальносистемною, але деякі елементи вже працюють. Це включає в себе, перш за все, кілька додатків безпосередньо з Google. Повідомлення, телефон Google і контакти Google відображають це налаштування.

Оскільки оновлення більшої кількості програм відбувається після увімкнення цього параметру, параметр “Завжди увімкнути” має дозволити вам відразу побачити зміни. Примітно, що це налаштування має бути на кожному пристрої, на якому працює Android Pie, але поки що така тема пристрою відображається лише на пристроях Pixel, Essential та деяких моделях OnePlus.

Як увімкнути нічний режим Android?

1. Розблокувати параметри розробника.

Щоб увімкнути режим нічного режиму Android, потрібно спочатку розблокувати налаштування розробника. Якщо ви ще цього не зробили, це досить простий процес. Зайдіть до меню налаштування і прокрутіть весь список до кінця. Звідти торкніться “Система”, потім “Про телефон”. Перейдіть до нижньої частини цієї сторінки та швидко натисніть номер збірки, доки не з’явиться повідомлення про текст, який повідомляє, що Ви зараз розробник.

2. Знайдіть перемикач “Нічний режим”.

Після ввімкнення параметрів розробника наступний крок полягає в тому, щоб фактично знайти перемикач “Нічний режим”, щоб увімкнути темний режим Android. Можна, звичайно, зануритися в список опцій розробників і шукати там, прокручуючи все це донизу, але більш простий шлях – це просто використовувати опцію пошуку для меню налаштувань. Просто введіть “Нічний режим”, і це буде єдиний результат.

3. Увімкніть нічний режим “Завжди увімкнено”.

Після встановлення таких налаштувань процес спрощується. Натисніть на вищезгадану опцію і переключіть її на “Завжди ввімкнути”, щоб Android застосував темну тему всюди, де він може постійно. Крім того, якщо ви віддаєте перевагу білій темі, ви можете перемикати її на “Завжди вимикати”. Також є опція “Автоматично”, яка повинна змінюватися залежно від часу доби, але вона не завжди надійна – на даний момент.

Нагадаємо, злочинці продовжують користуватися людською наївністю, створюючи фальшиві хакерські інструменти, чіти для популярних ігор та інший фейковий софт, справжнім призначенням якого є розкрадання чужих облікових даних.

Також шкідливу ​​кампанію з поширення загроз через популярну рекламну платформу виявили фахівці з кібербезпеки. Зокрема, для заманювання потенційних жертв на сайт зі шкідливим програмним забезпеченням кіберзлочинці використовували рекламу в браузері. Файли із загрозами зловмисники маскували під шаблони документів.

Окрім цього, незалежний дослідник Пол Маррапезе (Paul Marrapese) виявив уразливості в IoT-обладнанні десятків китайських виробників, які можна використовувати для MitM-атак і втручання у роботу пристроїв. За підрахунками експерта, до загрози схильні понад 2 мільйони IP-камер, розумних дверних дзвінків, радіонянь та інших IoT-пристроїв.

Поділитися
Exit mobile version