Як заблокувати рекламу на Android, не ламаючи систему

4 хв. читання

Більшість погодиться з тим, що отримавши root-права на пристрої з ОС Android, можна  суттєво розширити можливості. Але чи обов’язково отримувати root-права для того, щоб позбутися від набридливої реклами?

Зараз спробуємо це з’ясувати.

Виявляється, що блокувати рекламу можна за допомогою спеціальних застосунків, які не потребують отримувати root-права. Зазвичай ці програми використовують локальний VPN, але можуть працювати і в режимі локального проксі-сервера. Ще один спосіб блокувати рекламу – налаштувати HTTP-проксі вручну. Але треба звернути увагу на те, що реклама блокуватиметься тільки в мережі Wi-Fi.

Adblock Plus

У  Google Play Ви не знайдете даний додаток. Його потрібно шукати на їх офіційних веб-сайтах, або на сторонніх ресурсах.

Детальну інструкцію можна знайти на  офіційному сайті, а коротку – в самому додатку. Для повноцінної роботи потрібно зробити кілька налаштувань – вибрати підписку на список фільтрів у відповідності з своїм регіоном та дозволити/заборонити утиліті показувати ненав’язливу рекламу.

00824a8c67e84e348199353a13b1473d

Після першого запуску  Adblock Plus починає працювати у фоновому режимі. Блокуватиметься реклама не тільки в браузері, але й в установлених додатках.

Є й інший спосіб використовувати Adblock Plus. Наприклад, у вигляді окремого плагіна для мобільної версії Firefox, або уже готового рішення – браузера Adblock Browser з вбудованим блокувальником реклами. Але у такому випадку Ви позбудитеся реклами тільки в межах цих додатків.

Adguard

Це комплексне рішення для захисту, яке крім всього включає в себе брандмаузер та антифішинговий модуль.

AdGuard не допустить появу відеореклами, реклами в Ваших улюблених додатках, іграх та на будь-якому сайті. Десятки параметрів налаштувань доступні і обновлюються регулярно, що гарантує високу якість фільтрації.

AdGuard захистить Вас від онлайн-трекерів та систем аналітики, які приховуються в Мережі і намагаються відстежити Ваші дії.

AdGuard дозволить суттєво економити Ваш трафік. Чим більше реклами заблоковано, тим менше її завантажено.

Широкий діапазон налаштувань допоможе Вам налаштувати фільтрацію на свій смак.

Застосунок не безкоштовний: вартість річної ліцензій становить  90 грн, купівля додатку назавжди обійдеться Вам в 210 грн.

NetGuard

Застосунок, з допомогою якого можна налаштовувати мережевий трафік та встановлювати правила для всіх додатків.

Для активації NetGuard Вам потрібно:

  • ввімкнути пункти “Фільтр трафіка” та “Блокувати доменні імена” в додаткових опціях розділу “Налаштування“;
  • скачати  hosts-файл з адресами рекламних серверів в розділі “Резервне копіювання”;
  • ввімкнути NetGuard  на головному екрані додатку;
  • відкрийти баузер та запустити тестову сторінку www.netguard.me/test.

Зауважте, що додаток з фукцією блокування реклами Ви зможете завантажити тільки на офіційній сторінці проекту.

DNS66

Додаток, який блокує рекламу використовуючи локальний VPN та працює на рівні DNS. Трафік даний додаток блокує тільки на певний проміжок часу, коли встановлено з’єднання. Плюс в тому, що це економить заряд пристрою, а мінус – необхідність запускати вручну додаток після кожного виходу з нього.

DNS66 працює тільки на пристроях з Android 5.0 та вище, а скачати його можна на F-Droid или на GitHub.

При першому запуску Ви побачите стартове вікно з трьома вкладками. У вкладці Domain Filters знайдете список доступних фільтрів з адресами рекламних серверів. Вибраний Вами фільтр буде світися зеленим кольором. Ви можете використовувати будь-який фільтр і навіть кілька одночасно, але все це на рівні експериментів.

Джерело: ITC.uа

Поділитися
Exit mobile version