Як змусити Windows працювати швидше?

3 хв. читання

Щоб змусити комп’ютер, планшет, ноутбук або будь-який інший електронний гаджет, що працює на базі операційної системи Windows 10, почати функціонувати в два рази швидше, необхідно використати приховане налаштування.

До речі, Microsoft його приховала подалі від очей користувачів, хоча їй слід було б вчинити зовсім навпаки.

Для цього потрібно запустити додаток “Диспетчер завдань”, що найпростіше зробити шляхом введення його назви в рядок пошуку в меню “Пуск”. Крім того, якщо комусь так зручніше, можна запустити програму “Командний рядок” і ввести msconfig, слідом за цим запуститься необхідне ПЗ, яке вже вбудовано в десяту “вінду”.

Windows 10 dispetcher

У даному додатку слід перейти в розділ “Автозавантаження” і переконатися в тому, що там немає нічого зайвого. У цьому розділі потрібно відключити будь-які програми та сервіси, які споживають системні ресурси. Якщо цього не зробити, вони будуть завантажуватися разом з Windows 10, тим самим постійно працюючи у фоновому режимі і споживаючи обчислювальну потужність. Особливо уважно потрібно стежити за антивірусами, тому що вони дуже сильно знижують обчислювальну потужність навіть продуктивних електронних пристроїв. Для того, щоб зміни вступили в силу, потрібно перезавантажити комп’ютер, планшет або інший гаджет, на якому всі ці дії були виконані.

Зверніть увагу,що кіберзлочинці активно шукають системи на базі ОС Windows, схильних до уразливості BlueKeep (CVE-2019-0708), патч для якої компанія Microsoft випустила в середині травня (Windows XP, Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008 R2 і Windows Server 2008).

До речі, сподівання Huawei на зняття санкцій США і збереження партнерських відносин з американськими корпораціями, і Google в тому числі, не завадили їй продовжити підготовку релізу власної операційної системи на заміну Android.

Співробітники компанії Snap, що володіє великою соціальною мережею Snapchat, використовували свій доступ до внутрішніх інструментів для стеження за користувачами.

Нагадаємо, уразливість BlueKeep у службах віддаленого робочого столу може стати новим вектором для розповсюдження шкідливих програм. У разі використання уразливості кіберзлочинці зможуть отримати доступ до комп’ютера жертви без необхідних облікових даних або взаємодії з користувачем.

Також Google заявила, що додавання телефонного номера для відновлення може заблокувати всі автоматизовані спроби бота для доступу до облікових записів за допомогою облікових даних.

Поділитися
Exit mobile version