Huawei отримала дозвіл на запуск своєї ОС уже в цьому році

3 хв. читання
huawei os 5

Сподівання Huawei на зняття санкцій США і збереження партнерських відносин з американськими корпораціями, і Google в тому числі, не завадили їй продовжити підготовку релізу власної операційної системи на заміну Android.

Усвідомлюючи, що розраховувати на відновлення колишніх зв’язків практично неможливо, китайці направили заявку на реєстрацію торгової марки Hongmeng, під якою імовірно вийде їх майбутня платформа. Таким чином компанія закріпила свої права за цією назвою і підтвердила готовність почати її комерційну експлуатацію.

Насправді Huawei стала повноправним власником торгової марки Hongmeng ще 24 серпня 2018 року, проте відомо про це стало лише зараз. Саме в той день реєстраційна заявка компанії була схвалена Китайським бюро інтелектуальної власності. Виходить, в компанії вже тоді думали про те, що можуть зіткнутися з необхідністю запуску власної ОС, якій належить замінити не тільки Android, але і Windows.

Коли вийде Hongmeng?

Реліз Hongmeng OS, згідно підтвердженої інформації, відбудеться тільки в четвертому кварталі 2019 року. На той час Huawei планує завершити підготовчі роботи майбутньої екосистеми, до складу якої увійде не тільки ОС, а й фірмові сервіси компанії – від власного магазину додатків до хмарного сховища. Правда, осінній запуск Hongmeng призначається тільки для користувачів з Китаю. Всі інші побачать нову ОС Huawei ближче до середини 2020 року, пообіцяли в компанії.

Запуск власної операційки від Huawei може надати колосальний вплив на подальший розвиток ринку смартфонів. Навіть якщо у китайців щось не вийде, інші виробники неодмінно наслідують приклад, побоюючись, що їх бізнес може впасти за рішенням президента чужої країни. Таким чином, уже через 5-6 років ми можемо побачити велику кількість нових і унікальних платформ, які ризикують остаточно поховати Android.

До речі, співробітники компанії Snap, що володіє великою соціальною мережею Snapchat, використовували свій доступ до внутрішніх інструментів для стеження за користувачами.

Нагадаємо, уразливість BlueKeep у службах віддаленого робочого столу може стати новим вектором для розповсюдження шкідливих програм. У разі використання уразливості кіберзлочинці зможуть отримати доступ до комп’ютера жертви без необхідних облікових даних або взаємодії з користувачем.

Також Google заявила, що додавання телефонного номера для відновлення може заблокувати всі автоматизовані спроби бота для доступу до облікових записів за допомогою облікових даних.

Якщо Вам потрібно запустити програму, але Ви не впевнені, що це безпечно, травневе оновлення для Windows 10 включає функцію пісочниці Windows, розроблену для такого роду завдань У цьому гайді з Windows 10 ми перейдемо до кроків для ввімкнення та початку роботи з функцією Windows Sandbox, доступною з оновленням у травні 2019 року.

Поділитися
Exit mobile version