Увійти в обліковий запис після оновлення Windows можна без паролю

2 хв. читання
pc working
technology, home and lifestyle concept - close up of man working with laptop computer and sitting on sofa at home

Паролі сьогодні вважають небезпечним методом захисту даних, тому компанія Microsoft вирішила відійти від нього і запропонувала своїм користувачам використовувати безпарольний обліковий запис.

Так, у травневому оновленні Windows 10 May 2019 Update компанія запустила можливість створення облікового запису з прив’язкою до номеру телефону і підтвердженням за допомогою SMS.

Після підключення такого запису до Windows 10, для входу систему можна використовувати ПІН-код або Windows Hello.

Також нововведенням системи став вхід за допомогою ключа безпеки. У May 2019 Update реалізували підтримку апаратних ключів безпеки, яка покликана забезпечити безпечну авторизацію без пароля в системі, додатках і на веб-сайтах.

До речі, співробітники компанії Snap, що володіє великою соціальною мережею Snapchat, використовували свій доступ до внутрішніх інструментів для стеження за користувачами.

Нагадаємо, уразливість BlueKeep у службах віддаленого робочого столу може стати новим вектором для розповсюдження шкідливих програм. У разі використання уразливості кіберзлочинці зможуть отримати доступ до комп’ютера жертви без необхідних облікових даних або взаємодії з користувачем.

Також Google заявила, що додавання телефонного номера для відновлення може заблокувати всі автоматизовані спроби бота для доступу до облікових записів за допомогою облікових даних.

Якщо Вам потрібно запустити програму, але Ви не впевнені, що це безпечно, травневе оновлення для Windows 10 включає функцію пісочниці Windows, розроблену для такого роду завдань У цьому гайді з Windows 10 ми перейдемо до кроків для ввімкнення та початку роботи з функцією Windows Sandbox, доступною з оновленням у травні 2019 року.

Поділитися
Exit mobile version