На Apple подали до суду за продаж даних користувачів

3 хв. читання
iphone2

У те, що Apple не торгує інформацією користувачів, вірять не всі клієнти. Деякі з них абсолютно впевнені, що в Купертіно, як і всі інші великі компанії, торгують конфіденційною інформацією, але тільки ретельно це приховують. І у них навіть є докази.

Минулими вихідними стало відомо, що кілька жителів штату Род-Айленд звернулися до суду з позовом до Apple, звинувачуючи її в обмані користувачів і таємній торгівлі їх персональними даними. За словами позивачів, у компанії дозволяють собі робити акцент на тому, що пріоритетним напрямком її діяльності є забезпечення безпеки користувачів, що дуже далеко від дійсності.

Позивачі стверджують, що перш за все страждають користувачі iTunes і Apple Music. За їхніми словами, саме ці дані користуються найбільшою популярністю. Зокрема, їх можна вільно придбати на сайтах Carney Direct Marketing, SRDS тощо.

Крім того, Apple не обмежує розробників у зборі таких відомостей. Для цього в iOS передбачена функція MPMediaQuery.songsQuery() фреймворка MediaPlayer. Вона дозволяє збирати метадані з можливістю ідентифікації пісень, які купуються або прослуховуються через сторонні плеєри в iTunes або Apple Music.

До теперішнього моменту Apple жодним чином не прокоментувала ситуацію.

Позивачі вважають, що Apple зобов’язана сплатити по 5000 доларів заявникам і по 250 доларів усім користувачам у якості компенсації. А, враховуючи, що потенційно постраждалими є десятки тисяч осіб, сума позову складає понад 5 мільйонів доларів.

До речі, співробітники компанії Snap, що володіє великою соціальною мережею Snapchat, використовували свій доступ до внутрішніх інструментів для стеження за користувачами.

Нагадаємо, уразливість BlueKeep у службах віддаленого робочого столу може стати новим вектором для розповсюдження шкідливих програм. У разі використання уразливості кіберзлочинці зможуть отримати доступ до комп’ютера жертви без необхідних облікових даних або взаємодії з користувачем.

Також Google заявила, що додавання телефонного номера для відновлення може заблокувати всі автоматизовані спроби бота для доступу до облікових записів за допомогою облікових даних.

Якщо Вам потрібно запустити програму, але Ви не впевнені, що це безпечно, травневе оновлення для Windows 10 включає функцію пісочниці Windows, розроблену для такого роду завдань У цьому гайді з Windows 10 ми перейдемо до кроків для ввімкнення та початку роботи з функцією Windows Sandbox, доступною з оновленням у травні 2019 року.

Поділитися
Exit mobile version