З Google Play було видалено тисячі шкідливих додатків

2 хв. читання
Google Dodatku

Магазин додатків Google Play істотно поліпшив технології сканування і розпізнавання небажаного контенту, також істотно збільшено команду, що займається пошуком шкідливого ПЗ в магазині, пише Developers Blog.

У 2018 році Google стала швидше розпізнавати розробників-зловмисників з метою їх блокування. Кількість відхилених заявок на публікацію додатка в Google Play збільшилася на 55% в порівнянні з 2017 роком, а кількість цих програм збільшилася на 66%. Все це є наслідком нової політики компанії щодо зменшення кількості небезпечних додатків в Google Play.

Система Google Play Protect навчилася сканувати 50 мільярдів додатків на смартфонах користувачів щодня. Додатки, завантажені з Google Play, в 8 разів більш захищені в порівнянні з рішеннями, викачаними не з Google Play.

Захист даних

Компанія серйозніше підходить до питання дозволів додатків. Розробники не повинні вимагати доступу до функцій смартфонів, які безпосередньо не використовуються додатком. Також тепер розробники повинні розкривати інформацію про дані, що збираються на смартфонах користувачів. У 2018 році через недотримання цих правил з Google Play було видалено тисячі додатків.

Перевірка розробника

Як правило, після блокування екаунтів розробники створюють нові або купують уже існуючі на чорному ринку. Компанія поліпшила алгоритми, які спільно з “живим” аналізом людей дозволяють блокувати подібні мережі екаунтів, в першу чергу.

Видалення шкідливого ПЗ

У 2018 році компанія для видалення шкідливих програм використовувала моделі машинного навчання, статичний і динамічний аналіз, аналіз відгуків користувачів і перевірку реальними людьми.

До речі, деякі мобільні додатки продовжують відстежувати активність користувачів, навіть якщо вони відключили цю опцію. За даними фахівців некомерційної організації International Computer Science Institute, близько 17 тис. Android-додатків збирають ідентифіковану інформацію і безперервно записують активність користувачів.

Поділитися
Exit mobile version