З’вився оновлений інструмент для відновлення файлів зашифрованих здирницьким ПЗ

2 хв. читання
malware detected

Фахівці компанії BitDefender випустили оновлену версію свого інструменту для відновлення файлів, зашифрованих здирницьким програмним забезпеченням GandCrab. З його допомогою мільйони користувачів зможуть отримати назад свої файли без сплати викупу.

Оновлений інструмент дозволяє відновлювати файли, зашифровані як новітніми версіями GandCrab від 5.0 до 5.2, так і більш ранніми.

У рамках проекту No More Ransom компанія BitDefender спільно з ФБР, Європолом, Лондонській поліцією і правоохоронними органами по всьому світу надає допомогу користувачам, які постраждали від здирницького ПЗ.

За останні кілька місяців BitDefender випустила інструменти для відновлення файлів, зашифрованих старими версіями GandCrab, і ними вже скористалися 30 тисяч користувачів, не давши здирникам заробити $50 млн.

До речі, Microsoft планує інтегрувати підсистему Windows для Linux 2 у весняне оновлення функцій 2020 року – Windows 20H1. Нова версія постачається з повноцінним ядром Linux і змінює спосіб взаємодії бінарних файлів з Windows і обладнанням комп’ютера.

Нагадаємо, кілька днів тому з офіційного екаунту технічної підтримки Samsung у Twitter надійшло повідомлення щодо обов’язкової ручної антивірусної перевірки телевізорів, підключених до Wi-Fi мережі.

Також засновник компанії Nitro-Team і фахівець з кібербезпеки з Казахстану Батиржан Тютеєв запустив Telegram-бота, за допомогою якого користувач може перевірити, чи витікали паролі від його електронної пошти до будь-яких баз. За даними творця бота, за годину ним встигли скористатися 10 тисяч осіб.

Окрім цього, працівники кіберполіції викрили двох 33-річних чоловіків, причетних до викрадення майже 420 тисяч гривень з рахунку одного з мешканці Київщини. Знаючи про вразливості онлайн-ресурсу потерпілого, зловмисник використав їх для викрадення коштів.

Поділитися
Exit mobile version