З’явилася криптографічна система, яку не можливо зламати

2 хв. читання
newchip

Міжнародна команда вчених з Університету Сент-Ендрюс (Шотландія), Науково-технічного університету імені короля Абдали (Саудівська Аравія) і Центру нетрадиційних наукових процесів (США) розробила криптографічну систему, яку не можна зламати навіть за допомогою квантових комп’ютерів.

Створений ученими прототип кремнієвого чипа, який використовує для досягнення “ідеальної секретності” класичні закони фізики, в тому числі теорію хаосу і другий закон термодинаміки. Згенеровані криптографічні ключі, які використовуються для розблокування кожного повідомлення, ніколи не зберігаються і не передаються з пакетами даних. Технологія використовує корельовані хаотичні хвильові пакети, змішані в недорогих і CMOS-сумісних кремнієвих чипах.

За словами дослідників, навіть зловмисник, що володіє “необмеженою” технологічною міццю або доступом до системи з можливістю скопіювати мікросхеми, не зможе зламати шифрування.

Для реалізації даної технології досить недорогого оптичного чипа.

Понад мільйон гривень з банківських рахунків викрав зловмисник, дублюючи банківські карти громадян. 31 -річний мешканець Дніпропетровської області імітував помилку роботи банкомату та за допомогою спеціальних маніпуляцій дублював картку наступного користувача банку.

Фахівці з кібербезпеки виявили нову фішингову атаку, мета якої не лише викрасти дані входу до платіжного сервісу PayPal, але й зібрати конфіденційну інформацію про жертву.

Розширення для браузерів, розроблені компанією Avast і поширювані під брендами Avast і AVG, стали знову доступні в офіційних магазинах розширень для Google Chrome і Mozilla Firefox після внесення змін, пов’язаних з приватністю.

Вразливості електронної системи програми лояльності всеукраїнської мережі супермаркетів використовували учасники злочинної групи для виведення коштів з рахунків товариства. За півроку фігуранти провели понад дві тисячі операцій зі зняття готівки з вищевказаних карток. За попередніми даними, торгівельній мережі спричинено збитків на суму близько двох мільйонів гривень.

Команда дослідників Check Point Research опублікувала звіт Global Threat Index з найактивнішими загрозами в листопаді 2019 року. Експерти повідомили, що вперше за останні три роки в загальний список шкідливих програм увійшов мобільний троян, і він же став найпоширенішою мобільного загрозою.

Поділитися
Exit mobile version