З’явилася оновлена Chrome OS 72

2 хв. читання
pixel slate chrome os

Google представила стабільну збірку Chrome OS 72. Одним з найбільших нововведень є вбудована інтеграція з Google Assistant (і Android 9 Pie). Отже, персональний помічник з’явиться у більшій кількості chromebook.

Як і в Android, у центрі екрана з’явилася смужка, яка може розширюватися, аби користувачі могли вводити текст або використовувати голосове управління, пише РЕГАРД.

Власники ж гібридних апаратів на базі Chrome OS – наприклад, планшета Pixel Slate – зможуть гідно оцінити оновлення браузера Chrome, які спростили взаємодію за допомогою сенсорного екрану.

9to5Google зазначає, що тепер також є вбудований за замовчуванням режим “картинка в картинці” для відео, відтворених в браузері, внесені поліпшення в меню для функції Cast і Налаштування.

Щодо безпеки Chrome OS 72 теж має деякі корисні нововведення. Наприклад, операційна система тепер поміщає в окреме ізольоване оточення свій мережевий менеджер Shill, щоб запобігти можливості застосування деяких відомих варіантів атак.

Також присутня ​​функція USBGuard, яка захищає доступ до портів, коли пристрій заблоковано. Вона допомагає запобігти атакам з використанням USB-пристроїв Rubber Ducky, які підключаються і прикидаються клавіатурою, щоб непомітно виконувати команди.

Як завжди, ноутбуки та планшети на базі Chrome OS повинні автоматично отримати оновлення протягом наступних кількох днів.

До речі, браузер Chrome отримав нову функцію, яка попереджає користувачів про сайти зi схожими назвами. Поява додатку зумовлена нещодавніми атаками, які базуються на тому, що зловмисники або захоплюють доменні імена, або через маніпуляції з таргетингом пропонують перейти на сайт, який може відрізнятися однією літерою в назві чи типом домена.

Поділитися
Exit mobile version