Apple придбала для Siri новий голос

1 хв. читання
siri barbi

Apple придбала компанію Pullstring, яка відома тим, що розробила фірмовий голос ляльки “Барбі”. На думку експертів, метою покупки амбітного стартапу є бажання Apple удосконалити свого голосового асистента, пише TechCrunch.

Компанія PullString, також відома як ToyTalk, була заснована в 2011 році колишніми керівниками Pixar. Стартап займався розробкою інтерактивних голосових додатків, які використовуються в дитячих іграшках. Найбільшу популярність компанії приніс проект “Hello Barbie” у 2015 році.

За даними видання TechCrunch, поглинання PullString дозволить не тільки поліпшити розпізнавання голосу і алгоритми машинного навчання для Siri, але і спростити розробку додатків від сторонніх розробників. У теорії, таким чином Apple може розширити свою присутність на ринку дитячих розваг: іграшок з голосовими додатками.

Сума угода між Pullstring і Apple не розкривається. З чуток, корпорація могла заплатити за стартап до 160 мільйонів доларів, що істотно перевищує обсяг залученого стартапом зовнішнього фінансування.

До речі, в Україні голосовим асистентом майже не користуються. Але на Заході “розумні” помічники трудяться на повну. Bixby і Alexa підказують погоду, замовляють їжу, викликають поліцію. Хоча і це тільки початок – скоро вони зможуть більше. Яким буде майбутнє мобільних помічників розповів Адам Чейер (Adam Cheyer), технічний директор компанії Viv Labs, яка зробила Siri, а нині відповідає за віртуальних помічників в Samsung.

Поділитися
Exit mobile version