Збої в роботі Windows 7 можливі через оновлення

3 хв. читання
windows 10 cybercrime

Компанія Microsoft анонсувала зміни в механізмі доставки щомісячних оновлень для Windows 7. Зміни пов’язані з видаленням з оновлень компонента PciClearStaleCache.exe.

У квітневих оновленнях для “сімки” інструмент PciClearStaleCache.exe відсутній і не буде вбудовуватися у подальшому. Щоб уникнути збоїв у роботі системи користувачі і адміністратори повинні встановити оновлення, випущені в період з квітня 2018 року до березня 2019 року, які містять вбудований компонент PciClearStaleCache.exe.

Квітневим оновленням для Windows 7 (першим, в якому відсутня PciClearStaleCache.exe) є KB4493472.

“Адміністратори повинні переконатися в тому, щоб одне або більше щомісячних оновлень, випущених між 10 квітня 2018 роки (KB 4093118) і 12 березня 2019 роки (KB 4489878), були встановлені на системі до установки квітневих і наступних оновлень”, – повідомляє Microsoft.

Раніше файл PciClearStaleCache.exe додавався в оновлення з метою усунення невідповідностей в кеші PCI.

Збій налаштувань статичної IP-адреси, відключення мережевих адаптерів Wi-Fi і відсутність відображення налаштувань профілю Wi-Fi на панелі інструментів можуть свідчити про необхідність встановити більш раннє оновлення, що містить PciClearStaleCache.exe.

До речі, фахівці повідомили про масштабну шкідливу кампанію, яка експлуатує уразливість в iOS-версії Chrome для переадресації власників iPhone і iPad на шахрайські сайти, ресурси поширюють рекламне ПЗ і інші шкідливі портали.

Також оператори багатофункціонального руткіта Scranos розширили поле діяльності за кордони Китаю і тепер атакують користувачів по всьому світу. За даними фахівців компанії Bitdefender, найбільше випадків інфікування зафіксовано в Румунії, Франції, Італії, Індії, Бразилії та Індонезії.

У популярному VPN-додатку Shimo Helper Tool для Мас знайдено низку небезпечних уразливостей. У цілому фахівці дослідницької команди Cisco Talos описали шість проблем.

Нагадаємо, що VPN-додатки для Android, які не забезпечують безпеку, а створюють ризик витоку даних користувачів або зливають трафік третім особам, назвали у компанії Metric Labs. Фахівець Симон Мільяно дослідив близько 150 безкоштовних додатків і в багатьох випадках знайшов заявлені функції, які негативно впливають на кібербезпеку.

Майже 60% найпопулярніших безкоштовних VPN-додатків в Google Play Store і Apple App Store створили китайські розробниками або належать власникам з Китаю. Про це йдеться у звіті компанії Metric Labs.

Поділитися
Exit mobile version