Зловмисники використовують iPhone в якості маячка для пограбування

4 хв. читання
iphone car

З виходом iOS 14.5 у власників iPhone з’явилася можливість відключати відстеження своєї активності в рекламних цілях, проте функцію фізичного відстеження самого iPhone як і раніше можна використовувати в не настільки благих цілях, в чому один з жителів Флориди зміг переконатися на власному досвіді. Так, зловмисник використовував iPhone в якості маячка, щоб простежити за ним з метою пограбування.

Як повідомляє портал PhoneArena, 38-річний злочинець Дерік Моріс Херлонг запримітив власника автомобіля Lexus, що робить покупки в дорогих магазинах розкішного торгового центру Mall at Millennia в місті Орландо. Зловмисник прикріпив до машини iPhone, щоб з його допомогою відстежити пересування майбутньої жертви і при слушній нагоді пограбувати її.

Проте, те, що повинно було стати простим пограбуванням, прийняло фатальний оборот, коли озброєний Херлонг разом із спільником увірвався на приватну вечірку, куди ввечері був запрошений власник Lexus. Намагаючись викрасти автомобіль, який потім був виявлений кинутим, зловмисники застрелили на смерть випадкового свідка.

Прибулий забрати Lexus водій евакуатора виявив під автомобілем прикріплений магнітами пластиковий пакет з iPhone. Телефон був придбаний за допомогою кредитної карти і посвідчення особи, вкрадених разом із жіночою сумочкою кількома тижнями раніше. Як виявилося, обліковий запис iCloud належав офіціантці з кафе Panda Express, і дівчину помилково заарештували за підозрою у вбивстві. Однак потім вона була відпущена, оскільки камери відеоспостереження показали, що її сумочка була вкрадена.

На iPhone, придбаному за допомогою вкраденої банківської карти офіціантки, поліція виявила телефонний номер Херлонга. Пристрій був повністю заряджений і, очевидно, придбаний нещодавно, так як на ньому було тільки повідомлення активації.

На цьому історія не закінчується. Як виявилося, Херлонг був заарештований зовсім в іншій справі, коли під час обшуку за місцем його проживання поліція виявила товарний чек на покупку iPhone і кілька одиниць продукції Gucci і Louis Vuitton із викраденого Lexus. Правоохоронцям не склало труднощів зв’язати факти воєдино і виявити зв’язок між Херлонгом і вбивством на приватній вечірці.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як видалити обліковий запис Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як синхронізувати вкладки між різними браузерами? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зменшити цифровий слід та захистити особисті дані? ПОРАДИ

Instagram як бізнес: у чому секрет успіху в мережі?

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

До речі, китайського виробника розумних телевізорів Skyworth викрили в шпигунстві за користувачами. Кожні 10 хвилин апарат сканував приміщення з метою пошуку інших пристроїв, підключених до мережі Wi-Fi.

Також фахівець компанії ESET Джейк Мур виявив проблему, коли попросив свою восьмирічну дочку протестувати надійність функції розблокування iPhone за допомогою смарт-годинника Apple Watch, що дозволяє розблокувати смартфон при носінні захисної маски. Дівчинка наділа маску і негайно отримала доступ до татового iPhone, просто змахнувши вгору екран.

Apple випустила нову версію операційної системи iOS для iPhone та iPad. Вона додасть на пристрої низку нових функцій, але головні нововведення стосуються приватності користувачів та захисту їхніх персональних даних.

Окрім цього, зловмисники стали частіше використовувати документи Microsoft Excel (версії 4.0) для поширення шкідливих програм, таких як ZLoader і Quakbot.

Поділитися
Exit mobile version