Adobe оголосила дату смерті свого програвача

2 хв. читання
Man with smartphone

Компанія Adobe почала розсилку електронних листів корпоративним клієнтам, у яких попереджає про швидке і неминуче припинення підтримки рішення Adobe Shockwave. У листах стверджується, що плеєр Adobe Shockwave для Windows з 9 квітня 2019 року стане недоступний для завантажування. Про це пише Engadget.

Єдиними користувачами, яких не стосуватиметься це рішення, будуть корпоративні клієнти, контракти яких закінчуються в 2022 році.

Причина, чому Adobe припиняє роботу свого програмного продукту, зрозуміла – Інтернет розширює горизонти та пропонує нові рішення. Використання Shockwave зменшилось, оскільки технології, такі як HTML5 і WebGL, змусили Flash і Shockwave відійти на другий план.

До слова, Adobe Flash чекає та ж доля – компанія планує припинити підтримку плагіна до кінця 2020 року.

shockwave email

Як відомо, Shockwave був випущений в 1995 році, та  подарував інтернет-простору багато ігор і цікавого контенту. У 2005 році плеєр перейшов в руки Adobe разом з Flash і Shockwave.

Нагадаємо, новий застосунок Lookout, який покликаний допомагати людям з вадами зору, від компанії Google нарешті доступний для завантаження. Програма може читати текст у знаках та етикетках, сканувати штрих-коди та визначати валюти.

Також близько 150 мільйонів користувачів Android стали жертвами рекламного додатку SimBad – саме стільки осіб завантажили та встановили програми, заражені шкідливим кодом. Про загрозу повідомили дослідників компанії з кібербезпеки Check Point

Окрім цього, компанія Google повідомила про нові додатки у своїй програмі з безпеки (Application Security Improvement, ASI). ASI – це сервіс з виявлення потенційних проблем з безпекою в додатках, що завантажуються розробниками в Google Play.

Поділитися
Exit mobile version