Google випустив додаток, який розповідатиме незрячим про світ навколо

2 хв. читання

Новий застосунок Lookout, який покликаний допомагати людям з вадами зору, від компанії Google нарешті доступний для завантаження, повідомляє The Verge. Програма може читати текст у знаках та етикетках, сканувати штрих-коди та визначати валюти.

Про запуск програми, використовує штучний інтелект для ідентифікації об’єктів через камеру смартфону, Google оголосила ще минулого року. Сьогодні додаток можна встановити на свої смартфони, щоправда, лише на пристрої Pixel і лише у США.

Компанія стверджує, що з моменту оголошення про запуск нового додатку він пройшов “тестування та поліпшення якості”. Також Google попереджає, що, як усі нові технології, результати Lookout не завжди будуть “100-відсотково досконалими” та вимагатимуть зворотного зв’язку від користувачів.

Щоб скористатися функцією Lookout, Google рекомендує користувачам носити свій пристрій Pixel на шнурі навколо шиї або поміщати в передню кишеню сорочки або пальто. Таким чином, камера телефону отримує безперешкодний вигляд на світ і може ідентифікувати об’єкти та текст “у ситуаціях, коли люди, як правило, повинні звернутися за допомогою”.

Невідомо, коли Lookout буде доступна на інших пристроях, окрім власних Google, але компанія сподівається принести програму “до більшої кількості пристроїв, країн і платформ найближчим часом”.

На щастя, це не перший раз, коли ми бачимо, що велика технологічна компанія застосовує штучний інтелект для допомоги людям з вадами зору. Як відомо, Microsoft випустила програму з дуже подібною функціональністю, названою Seeing AI в 2017 році. Цього тижня компанія Redmond оголосила про оновлення для Seeing AI, що дозволяє користувачам відчувати форму об’єктів на екранах своїх телефонів за допомогою тактильного зворотного зв’язку.

Також стало відомо, що популярні Android-додатки відправляють персональні дані користувачів безпосередньо Facebook відразу ж після авторизації. Передача даних здійснюється навіть у випадку, якщо користувач не авторизований у додатку Facebook на пристрої або зовсім не має активного облікового запису в соцмережі.

Окрім, цього близько 150 мільйонів користувачів Android стали жертвами рекламного додатку SimBad – саме стільки осіб завантажили та встановили програми, заражені шкідливим кодом. Про загрозу повідомили дослідників компанії з кібербезпеки Check Point

Поділитися
Exit mobile version