Менше 10% антивірусів для Android здатні захистити Ваш смартфон

2 хв. читання

Більшість антивірусних програм для Android, розміщених в Google Play, даремно витратять Ваш час і гроші. А деякі навіть сприятимуть ймовірному зараженню Вашого смартфона шкідливими програмами. Так заявили дослідники AV-Comparatives.

Представники австралійської лабораторії, що займається тестуванням антивірусів, перевірили 250 додатків для захисту пристроїв на Android, які розміщуються в офіційному магазині Google Play. Тестування проводилося на 2 000 зразках шкідливих програм.

“Дві третини проаналізованих антивірусних програм не змогли заблокувати і 30% загроз. Для захисту вашого Android-пристрою ми рекомендуємо використовувати програми від відомих антивірусних компаній”, – заявили експерти.

Більш того, за словами фахівців AV-Comparatives, більшість антивірусних рішень для Android є підробками. А деякі з них були створені лише для того, щоб відображати користувачам рекламу.

“Основне завдання додатків такого типу – приносити фінансовий прибуток своїм розробникам, а не захищати пристрої користувачів”, – кажуть дослідники.

avast android 21

Лише 23 протестованих додатки виявили всі шкідливі програми. Серед них: Bitdefender Mobile Security, Norton Mobile Security і Avast Mobile Security.

До речі, попри збільшення ефективності засобів для боротьби з кіберзагрозами рівень хакерських атак зростає. Кібератаки є цілим комплексом складних і продуманих дій, які зараз працюють ефективно, як ніколи раніше. Аби максимально відгородити себе від подібних атак, існує декілька способів підвищити безпеку Вашого Android-смартфона.

Також фахівець із кібербезпеки Лукас Стефанко вчергове виявив у офіційному магазині Google Play Маркет 19 шкідливих додатків. GPS-застосунки, які містять трояни, користувачі завантажили більше 50 мільйонів разів.

У додатку SHAREit для Android виправлені дві серйозні уразливості, що дозволяють викрадати файли з чужих пристроїв. Завдяки їм, зловмисник може обійти реалізований в додатку механізм аутентифікації пристрою та завантажувати зі смартфона жертви довільні файли та інші дані, такі як токени Facebook і файли cookie.

Поділитися
Exit mobile version