Американські компанії обходять заборону і продовжують торгувати з Huawei

2 хв. читання
huawei p30

Деякі американські виробники процесорів продовжують співпрацювати з китайською компанією Huawei, незважаючи на заборону, введену адміністрацією президента США Дональда Трампа. Про це повідомила The New York Times з посиланням на обізнані джерела.

За даними співрозмовників газети, серед таких компаній знаходяться зокрема Intel і Micron Technology, які протягом останніх трьох тижнів продовжували постачати свою продукцію, вироблену за межами США. Компанії користуються тим, що виготовлена ​​за кордоном продукція не завжди вважається “виробленою в США”, пояснює одне з джерел. Обхід заборони американськими компаніями допоможе Huawei продовжити збірку і продаж техніки, такої як смартфони і сервери, відзначає NYT.

Американським компаніям дозволено продавати комплектуючі для вже присутніх на ринку пристроїв Huawei до середини серпня цього року, однак заборона на поставки компонентів для нових продуктів китайської компанії діє вже зараз. Співрозмовники газети не уточнили, яку частку продукції, що поставляється Huawei складають комплектуючі для майбутніх розробок, але, за деякими оцінками, обсяг угод американських виробників з китайською компанією обчислюється мільйонами доларів.

Як пояснив колишній співробітник Міністерства торгівлі США Кевін Вульф (Kevin Wolf), заборона можна обійти, якщо продукція була виготовлена ​​за межами США, і її продаж не несе загрозу національній безпеці країни.

Нагадаємо, розробники популярного медіаплеєра VLC з відкритим вихідним кодом виправили в продукті критичну уразливість, що дозволяє виконати довільний код на системі.

Також на конференції WWDC компанія Apple повідомила про об’єднання сервісів Find My iPhone і Find My Friends в єдиний додаток “Find My”. Новий додаток з’явиться в iOS 13 восени нинішнього року, а поки що є в другій бета-версії ОС для розробників.

Окрім цього, 24 червня компанія Apple випустила iOS 13 beta 1 для публічного тестування. Пропонуємо Вашій увазі інструкцію зі встановлення першої публічної бета-версії iOS 13.

Поділитися
Exit mobile version