Аналог технології Face ID з’явиться на Android вже цього року

2 хв. читання
faceidpixel

Незважаючи на те, що багато виробників смартфонів під управлінням Android багато в чому випередили Apple, технологія розпізнавання облич, що лежить в основі Face ID, переважній більшості з них так і не піддалася. Однак, як і припускали аналітики, 2019 рік стане переломним моментом для галузі, адже “дорослий” Face ID приходить на Android, пише AndroidInsider.

Так, за даними Reuters, компанія AMS, яка займається виробництвом апаратних комплексів розпізнавання облич для iPhone, збирається почати поставки великій кількості виробників Android-смартфонів.

До теперішнього моменту тільки два смартфона, за винятком iPhone, обладнані датчиками сканування облич від AMS, це – Huawei Mate 20 Pro і Xiaomi Mi 8 Explorer Edition.

На відміну від інших, вони мають не лише лазерний проектор, але й тривимірний датчик глибини, що підвищує точність зчитування.

Наразі невідомо, яким виробникам AMS буде поставляти свої датчики, однак, найімовірніше, одними з основних закупників стануть Xiaomi та Huawei, які планують збільшити кількість пристроїв з підтримкою просунутої технології сканування.

Не виключено, що до них приєднаються китайські бренди на кшталт Oppo і Vivo, в асортименті яких є дорогі апарати, а значить, для їх фанатів не буде несподіванкою подальше збільшення цін через освоєння нової технології.

Нагадаємо, через брак часу Google довелося відмовитися від реалізації у наступній версії Android одного з ключових механізмів безпеки – функції Scoped Storage, яка з’явилася у другій бета-версії Android Q.

Також користувачі досі уникають інсталяції жовтневого оновлення Windows 10 1809 ( Windows 10 October 2018 Update) через численні баги. Такі дані наводить компанія AdDuplex, яка вивчила дані близько 5 тисяч додатків з Microsoft Store, що використовують рекламний SDK AdDuplex.

Окрім цього, Google впроваджує нову функцію для Вашого облікового запису, яка дозволить автоматично видаляти дані про історію місцезнаходження, дані про веб-сайти та дані про використання додатків після певного періоду часу.

 

Поділитися
Exit mobile version