Більшість користувачів Windows 10 не поспішають оновлювати систему

2 хв. читання
windows 10 pc

Користувачі досі уникають інсталяції жовтневого оновлення Windows 10 1809 ( Windows 10 October 2018 Update) через численні баги. Такі дані наводить компанія AdDuplex, яка вивчила дані близько 5 тисяч додатків з Microsoft Store, що використовують рекламний SDK AdDuplex.

Таким чином аналітики змогли зібрати дані про 100 тисяч комп’ютерів і дізнатися, яку версію Windows ті використовують.

Згідно із зібраними даними, переважна більшість користувачів (63,2%) досі працюють з Windows 10 версії 1803, що вийшла ще у квітні 2018 року. При цьому лише 29,3% перейшли на Windows 10 1809.

Ще 3,5% використовують версію Creators Update, 3,3% користувачів як і раніше “сидять” на Fall Creators Update (версія 1709). А білди 19H1 Windows Insider (1903) передбачувано використовують лише 0,8% вивчених ПК.

Поки незрозумілою залишається причина такого повільного переходу користувачів на Windows 10 1809.

Нагадаємо, що жовтневе оновлення викликало у користувачів безліч проблем. Так, апдейт видаляв файли, в системі виникали конфлікти драйверів, відмовлялося працювати аудіо, виникали проблеми з архівами ZIP, проблеми з iCloud тощо.

Можна припустити, що користувачі свідомо уникають версії 1809 через проблеми із сумісністю. Але також варто брати до уваги, що сама Microsoft досі блокує поширення апдейта для великої кількості комп’ютерів.

Нагадаємо, про чергову хвилю фішингу Facebook-сторінок українських громадських організації заявляють фахівці Лабораторії цифрової безпеки.

Також згідно з даними Відомства з патентів і товарних знаків США, яке опублікувало новий патент Apple, у Купертіно працюють над технологією позиціонування для iPhone, що функціонує на основі датчиків газів,

Окрім цього, у викраденні 2,2 мільйона гривень благочинних коштів через доступ до банківських рахунків та злам сторінок у соціальних мережах викрили 30-річного мешканця Кіровоградщини.

Поділитися
Exit mobile version