У Apple вигадали, як створити навігацію у приміщеннях без GPS

2 хв. читання
Google Maps Gets More Social With Shared Lists

Як відомо, застосування GPS є непридатним для навігації у приміщеннях, адже геопозиційна система здатна орієнтуватися тільки у відкритому просторі. Однак компанія Apple взялася за виправлення цього недоліку. Адже незважаючи на те, що Apple Maps вміють будувати карти деяких торгових центрів, музеїв та аеропортів, фірмові карти компанії не покривають більшу частину закладів за межами Північної Америки та Західної Європи.

Так, згідно з даними Відомства з патентів і товарних знаків США, яке опублікувало новий патент Apple, у Купертіно працюють над технологією позиціонування для iPhone, що функціонує на основі датчиків газів, повідомляє AppleInsider.

Завдяки їм смартфон зможе визначати межі приміщень, грунтуючись на відмінностях хімічного складу кисню в різних відсіках. Наприклад, вловивши ознаки тропосферного озону, iPhone зрозуміє, що знаходиться поблизу вікна або входу.

Загалом заявлені нововведення в патенті можна назвати справді особливими. Це вже не перша задумка Apple щодо застосування датчиків газів у iPhone. Раніше компанія вже описала технологію, яка дозволить її фірмовим смартфонам визначати якість продуктів за їх ароматом. Таким чином вдасться запобігти вживанню простроченої їжі та уникнути отруєння.

Інша технологія, заснована на аналізі газів, передбачає можливість виявлення діабету за запахом поту користувача, який змінює свій хімічний склад при надлишку цукру.

Нагадаємо, експерти організації Digital Citizens Alliance (DCA) і компанії Dark Wolfe Consulting вивчили пристрої для перегляду піратського відеоконтенту. З усіх проаналізованих експертами пристроїв, що дозволяють безкоштовно переглядати платні серіали через піратські програми, 40% виявилися заражені шкідливим ПЗ.

Також телевізори Sony Smart TV, що працюють на платформі Android, мають дві уразливості, що дозволяють отримати доступ до Wi-Fi і мультимедійного контенту, що міститься на пристрої. Проблеми зачіпають і флагманську лінійку Bravia.

Окрім цього, уразливість в процесорах Qualcomm дозволяє зловмисникам отримати з безпечного середовища виконання ключі шифрування і інші важливі дані, повідомляють дослідники компанії NCC Group.

Поділитися
Exit mobile version