Android-планшетів стає менше через суттєве здешевлення iPad

1 хв. читання
iphone password

За версією Strategy Analytics, обсяг світового ринку планшетів у IV кварталі 2018 року досяг 54,8 мільйонів пристроїв, що говорить про порівняно низький спад у розмірі 1%. У цілому за рік поставки скоротилися на 6%, до 173,8 мільйонів апаратів.

На думку експертів, ринок знаходиться ну шляху до відновлення. Так, великі вендори (постачальники – ред.) посилили свої позиції, в тому числі за рахунок відходу слабших гравців. Помітно подешевшали класичні моделі і став більш фрагментованим сегмент продуктів 2-в-1 зіграли на руку щодо розширення присутності окремих великих гравців.

Android залишається провідною платформою, проте позиції ОС за рік скоротилися на 3% – до 60%. Зокрема, така тенденція пов’язана з відчутним здешевленням окремих продуктів лінійки iPad. Поставки останніх в IV кварталі виросли на 10% , дозволивши Apple розширити ринкову присутність до 26%.

Квартальні поставки Windows-моделей знизилися на 4%, до 7,1 мільйонів пристроїв. Однак, позитивна динаміка показала приріст до 25%, що пояснюється стартом продажів у другому півріччі недорогого Surface Go і оновленого Surface Pro.

Samsung відвантажила не менше 7,5 мільйонів планшетів, завдяки чому в активі постачальника перший квартальний ріст поставок, починаючи з 2014 року. Apple, Huawei і Microsoft також вийшли в плюс порівняно з аналогічним періодом 2017 року

Поділитися
Exit mobile version