Android Q позбавлять можливості обмінюватися фото через NFC

2 хв. читання

Під час конференції Google I/O 2019 компанія Google оголосила про безліч цікавих нових функцій Android Q, одна з яких заміна Android Beam. Про це повідомляє TechRadar.

Програму Android Beam – метод обміну NFC, завдяки якому можна з телефона на телефон передати фотографії, відео та інші файли, – ніде не знайдено в поточній бета-версії Android Q.

Зрозуміло, що кількість людей, які знають та використовують Android Beam, досить низька. Google Photos і Диск Google також є альтернативами, але вимагають додаткових кроків для передачі файлів кому-небудь поблизу.

Як зазначає видання, ніщо не зрівняється з AirDrop від Apple, який дозволяє легко надсилати фотографії та відео між сусідніми iOS і навіть пристроями Mac. Він використовує Wi-Fi і Bluetooth, і передача фотографій була майже бездоганною.

android beam nfc

Автори статті сподіваються, що наступник Android Beam, якщо він є, буде працювати, як AirDrop. Однак поки що офіційних коментарів від команди Google Android не надходило.

Нагадаємо, Google оголошує про новий спосіб доставки оновлень безпеки для Android для основних компонентів ОС. На конференції розробників Google I/O 2019, яка відбулася в Маунтін-В’ю, штат Каліфорнія, Google оголосила про серйозні зміни в тому, як нова мобільна операційна система Android Q отримає оновлення безпеки.

Також, останні версії браузерів UC Browser і UC Browser Mini для Android-пристроїв, що налічують понад 600 мільйонів завантажень, уразливі до URL-спуфінга.

Окрім цього, Sierra Wireless попереджає, що додаткові моделі маршрутизаторів AirLink, які орієнтовані на додатки IoT, є вразливими до раніше розкритих критичних недоліків.

Поділитися
Exit mobile version