Антимонопольні служби ЄС завели чергову справу на Google

2 хв. читання

Антимонопольні органи Євросоюзу знову розслідують збір даних користувачів компанією Google. Про це інформагентству Reuters повідомили представники Єврокомісії в суботу, 30 листопада.

За словами представників ЄК, в цей час комісія встановлює, яким чином і з якою метою Google, що є підрозділом компанії Alphabet, збирає дані користувачів.

“В рамках попереднього розслідування Єврокомісія направила Google списки питань про збір та використання нею даних. Попереднє розслідування триває”, – повідомили представники ЄК.

Судячи з наданого документу Єврокомісією інформагентству Reuters, слідчих цікавлять дані, пов’язані з локальними пошуковими сервісами, online-рекламою, сервісами online-орієнтування, сервісами авторизації, web-браузерами тощо.

Схоже, Google як і раніше знаходиться в полі зору європейської влади, незважаючи на те, що за останні два роки компанія вже виплатила штраф на загальну суму в 8 млрд. євро за незаконний збір даних і була зобов’язана внести зміни в свої бізнес-практики.

Google

Зверніть увагу, що Intel збирається видалити завантаження для старих апаратних компонентів з офіційного сайту. Хоча компанія не робила офіційної заяви з приводу видалення драйверів, багато користувачів помітили попередження при спробі завантажити окремі екземпляри програмного забезпечення. Тому якщо Ви використовуєте старе обладнання Intel, Вам слід якомога швидше завантажити оновлення BIOS і драйвери на свій пристрій.

До речі, для безпечного збереження даних давно радять використовувати менеджер паролі – наприклад, 1Password, LastPass або Bitwarden. Але сучасні веб-браузери також мають вбудовані менеджери паролів. Здавалося б, навіщо встановлювати інший? Як виявилося, є багато вагомих причин уникати вбудованого інструменту управління паролями для браузера.

Також Microsoft працює над реалізацією в майбутніх випусках Windows 10 протоколу “DNS поверх HTTPS” (DNS over HTTPS, DoH). Протокол DoH дозволяє виконувати дозвіл DNS поверх зашифрованого HTTPS-з’єднання, а DoT шифрує і “упаковує” DNS-запити через протокол Transport Layer Security (TLS). Додавши DoH в Windows 10 Core Networking, Microsoft прагне посилити захист приватності користувачів в Інтернеті шляхом шифрування всіх їх DNS-запитів.

Поділитися
Exit mobile version