Apple додасть до функцій своїх карт звіти про аварії та затори

4 хв. читання

Звіти про дорожньо-транспортні пригоди та інші перешкоди, про що міг розповісти кожен користувач, протягом багатьох років були візитною карткою Waze та Google Maps, і тепер, схоже, ця функціональність нарешті доходить до Apple Maps.

Як пише Engadget,  у бета-версії iOS 14.5 буде суттєве оновлення Apple Maps – зокрема, це дозволить Вам повідомляти, якщо Ви бачите якісь перешкоди для руху (ДТП, затори тощо). У поточній ітерації функція пропонує обмежені елементи керування на екрані. Як Ви бачите із зображення, витягнутого з бета-версії, Ви можете позначити перешкоду як аварію, небезпеку або перевірку швидкості.

apple maps

 

На відміну від них, у Waze та Google Maps у Вас є ці варіанти, а також такі, що присвячені перекриттю смуг, будівництву тощо. Однак те, що може допомогти Apple переконати користувачів iOS раз і назавжди залишити програми Google – це те, що Ви можете отримати доступ до цієї функції, не торкаючись свого iPhone. Ви можете поговорити з Siri, щоб повідомити як про нову перешкоду, так і про ту, яка вже була прибрана з дороги, що дозволить Вам тримати руки за кермом протягом усього процесу. У той час, коли уряди у всьому світі дотримуються суворої позиції щодо розсіяного водіння, це є значною перевагою для Apple Maps. Природно, ця функція також сумісна з Apple CarPlay.

Окрім повідомлень про дорожні перешкоди в Apple Maps від  користувачів, в iOS 14.5 буде ще кілька оновлень. Вони включають функцію, яка дозволяє розблокувати iPhone за допомогою Face ID, навіть маючи маску, якщо у Вас під рукою є Apple Watch, а також  підтримку контролерів Xbox Series X/S та PlayStation 5 та dual-SIM 5G. Зокрема, це також дозволить Вам встановити сторонній сервіс, з яким Siri працюватиме за замовчуванням, коли Ви просите цифрового асистента відтворювати музику.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як не стати жертвою кіберзлочину, якщо працюєш вдома? ПОРАДИ

Що таке спуфінг і як запобігти атаці? ПОРАДИ

Чи варто користуватися WhatsApp? П’ять правил безпеки від найбільш розшукуваного хакера світу

Як перенести бесіди з WhatsApp у Telegram на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Як перенести історію чату з WhatsApp у Telegram для iPhone? – ІНСТРУКЦІЯ

Як змінити на Android обліковий запис Google за замовчуванням? – ІНСТРУКЦІЯ

Як дізнатися, які дані Google знає про Вас і видалити їх? – ІНСТРУКЦІЯ

Діяльність одного з найбільших у світі фішингових сервісів для атак на фінансові установи різних країн припинили правоохоронці. Від фішингових атак цього сервісу, який створив та адміністрував 39-річний мешканець Тернопільщини, постраждали 11 країн світу.

Досліднику у галузі кібербезпеки вдалося зламати внутрішні системи понад 35 найбільших компаній, серед яких були Microsoft, Apple, PayPal, Shopify, Netflix, Yelp, Tesla та Uber. У цьому фахівцеві допомогла нова атака на ланцюжок поставок софту.

Для обходу захисних поштових шлюзів і фільтрів автори адресних фішингових листів використовують новаторський спосіб приховування шкідливого вмісту сторінки. Теги JavaScript, впроваджувані в HTML-код, шифруються з використанням азбуки Морзе.

Нове сімейство програм-вимагачів під назвою Vovalex поширюється через піратський софт, замаскований під популярні утиліти для Windows – наприклад, CCleaner. Одна цей шифрувальник має певну особливість, що відрізняє його від інших “шкідників” подібного класу.

Поділитися
Exit mobile version