Apple, Google, Microsoft і Mozilla самі вирішуватимуть, які функції додавати в свої продукти

3 хв. читання
browser mobile

Найбільші вендори браузерів Apple, Google, Microsoft і Mozilla відвоювали у Консорціуму Всесвітньої павутини (W3C) право на розробку технологічних стандартів для Інтернету.

У 2004 році вищезгадані компанії заснували робочу групу WHATWG у відповідь на небажання W3C розвивати стандарт HTML і плани консорціуму перейти на XHTML з XML-подібною структурою, з якою вендори в той час не були згодні. На думку вендорів, керівництво W3C діяло не в інтересах спільноти web-розробників, тому вони вирішили створити альтернативний стандарт, пізніше прийнятий як HTML 5, пише Securitylab.

Протягом декількох років W3C і WHATWG співпрацювали, проте нові стандарти в основному розроблялися в WHATWG, а потім приймалися консорціумом в якості офіційних. У багатьох випадках стандарти реалізовувалися в Chrome і Mozilla ще до їх офіційного прийняття W3C. Іншими словами, вендори сприймали схвалення W3C всього лише як формальність.

Обидві організації офіційно розірвали співпрацю в квітні 2018 року, коли всі учасники WHATWG відкинули версію DOM 4.1. Хоча в W3C входять сотні членів, стандарт DOM 4.1 так не був реалізований в жодному браузері. З того часу обидві організації працювали над власними стандартами окремо.

Тепер, схоже, W3C і WHATWG все-таки вдалося домовитися. У вівторок, 28 травня, вони підписали “Меморандум про взаєморозуміння”, в якому W3C відмовляється від розробки майбутніх версій HTML і DOM і передає це право WHATWG. Відтепер консорціум буде випускати тільки “рекомендації” щодо майбутніх стандартів з переліком бажаних функцій, однак остаточне рішення, що додавати в свої продукти, а що ні, будуть приймати самі вендори.

Офіційною версією HTML відтепер стане розроблений WHATWG стандарт HTML Living Standard, а для DOM – DOM Living Standard.

До речі, кіберзлочинці активно шукають системи на базі ОС Windows, схильні до уразливості BlueKeep (CVE-2019-0708), патч для якої компанія Microsoft випустила в середині травня (Windows XP, Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008 R2 і Windows Server 2008).

Співробітники компанії Snap, що володіє великою соціальною мережею Snapchat, використовували свій доступ до внутрішніх інструментів для стеження за користувачами.

Нагадаємо,  сподівання Huawei на зняття санкцій США і збереження партнерських відносин з американськими корпораціями, і Google в тому числі, не завадили їй продовжити підготовку релізу власної операційної системи на заміну Android.

Також Google заявила, що додавання телефонного номера для відновлення може заблокувати всі автоматизовані спроби бота для доступу до облікових записів за допомогою облікових даних.

Якщо Вам потрібно запустити програму, але Ви не впевнені, що це безпечно, травневе оновлення для Windows 10 включає функцію пісочниці Windows, розроблену для такого роду завдань У цьому гайді з Windows 10 ми перейдемо до кроків для ввімкнення та початку роботи з функцією Windows Sandbox, доступною з оновленням у травні 2019 року.

Поділитися
Exit mobile version