Apple може випустити гарнітуру доповненої реальності у 2020 році, – експерт

4 хв. читання
apple people
CHERRY HILL, NEW JERSEY, UNITED STATES - 2008/03/08: Crowded Apple retail store. (Photo by John Greim/LightRocket via Getty Images)

Аналітик тенденцій в комп’ютерній індустрії Мін-Чі Куо передбачає, що компанія Apple запустить свою “розумну” гарнітуру у виробництво у другому кварталі 2020 року.

Куо раніше говорив, що Apple планує продавати гарнітуру як аксесуар для iPhone. Повідомляється, що вона буде забезпечувати бездротовий доступ до обчислень, обчислювальних мереж та завдань, пов’язаних з розташуванням, на iPhone, пише Engadget.

Таким чином Apple сподівається зберегти пристрій тонким і легким. Не надаючи додаткового контексту, Куо припускає, що Apple буде працювати із сторонніми брендами, щоб запустити аксесуар. Одні медіа кажуть,  що ми можемо побачити кілька різних гарнітур доповненої реальності, сумісних з iPhone, від різних брендів. Інші медіа, тим часом, вказують, що гарнітура буде єдиним продуктом від Apple. На основі цих інтерпретацій одна з можливостей полягає в тому, що ви зможете придбати гарнітуру як від Apple, так і від кількох інших компаній. Кожна гарнітура може відрізнятися стилем, але всі вони будуть використовувати однакові компоненти та технологію, і всі вони будуть сумісні з iPhone.

У своєму звіті Куо повторює передбачення, що Apple випустить нову недорогу модель iPhone SE десь у першій чверті 2020 року. В окремому звіті на початку тижня Куо заявив, що “iPhone SE2” відображатиме останню версію Apple на процесорі А13, але у корпусі від iPhone 8, що робить його дешевшою альтернативою iPhone 11.

Куо також каже, що новий iPad Pro від Apple буде оснащений камерою часу польоту. Хоча ми раніше бачили зображення нового iPad Pro з трійкою камер, це вперше аналітик спеціально згадав про оновлену модель з 3D-датчиком. Камера часу польоту вимірює кількість часу, необхідного для того, щоб лазер або світлодіод відскакував від предметів у кімнаті (камера TrueDepth iPhone працює майже так само). Після вимірювання часу в дорозі датчик зможе точно відобразити тривимірний простір. Apple, швидше за все, використовуватиме сенсор для підвищення можливостей ARKit iPad Pro. Компанія також може використовувати датчик для створення фотографій в портретному режимі з плавнішими ефектами глибини поля.

Нарешті, Куо пише, що Apple випустить MacBook з клавіатурою типу “ножиць” приблизно у другому кварталі 2020 року. На жаль, він не вказує точну модель, яку Apple планує оновити за допомогою більш надійної клавіатури. Зважаючи на це, Куо в минулому говорив, що Apple планує відмовитися від проблемної клавіатури типу “метелика”. Як завжди, всі звичні застереження застосовуються до звітів такого типу – навіть якщо він виглядає реалістичним, плани Apple можуть суттєво змінитися до другої половини наступного року.

Нагадаємо, компанія Google додала в Chrome Canary нову експериментальну функцію, яка надає користувачам можливість видалити сторонні файли cookie в браузері.

Також співробітники дослідницького інституту Fraunhofer-Institut für Sichere Informationstechnologie (Німеччина) попередили про уразливість в старому коді API Twitter, який як і раніше використовується популярними мобільними iOS-додатками.

Окрім цього, Facebook додала у Instagram нову функцію безпеки для захисту від фішингових атак. Відтепер, отримавши повідомлення від Instagram, користувачі зможуть перевіряти, чи насправді його прислала компанія, або це приманка фішерів.

Зверніть увагу, що у Opera 64 з’явився блокувальник трекерів, вмикати та вимикати який можна в меню “Просте налаштування” і в налаштуваннях браузера.

До речі, компанія Microsoft випустила чергові щомісячні оновлення безпеки для своїх продуктів. В цілому було виправлено 59 уразливостей в Windows і пов’язаному ПЗ, 9 з яких є критичними, 49 – небезпечними і 1 – середньої небезпеки.

Поділитися
Exit mobile version