Apple навчить MacBook упізнавати Вас за обличчям

3 хв. читання
mac face id

Компанія Apple отримала патент на систему, схожу на Face ID, яка може бути реалізована у MacBook. Про це повідомляє видання Digital Trends.

“Face ID – це одна з тих речей, які якщо Ви її коли-небудь використовували, усе, що було раніше, виглядатиме надто примітивним. Вона працює майже без збоїв і набагато безпечніша, ніж конкурентні системи, не обтяжуючи і не заважаючи Вам. Більше не потрібно переміщувати палець на кілька сантиметрів до призначеного місця Touch ID, – пише оглядач Алекс Блейк (Alex Blake). – І ось успіх Face ID на iPhone змушує замислитись: чому ця технологія ще досі не застосована на Mac?

Як зазначає видання, патент був поданий ще в 2017 році, до того як запуск iPhone X подарував користувачам Face ID. Його основна ідея полягає в тому, що Mac може бути оснащений набором датчиків, які визначають, коли Ви поруч із своїм Mac, і якщо у зоні досяжності, Ваш комп’ютер не вимкнеться

У патенті процес виявлення датчиками людини описаний так: “Якщо об’єктом є людина, пристрій визначає положення людини щодо обчислювального пристрою та виконує зміну стан в обчислювальному пристрої, виходячи з положення людини щодо обчислювального пристрою”.

Алекс Блейк наголошує,  що інтегрування Face ID у iPhone значно складніше, ніж у MacBook, оскільки у першого значно менше пам’яті для роботи. Внутрішній простір всередині iPhone настільки обмежений, що Apple ганебно довелося відмовитися від 3,5-мм роз’єму для навушників, щоб звільнити місце для інших компонентів.

“На MacBook простору значно більше. Apple незабаром не збирається відмовлятися від веб-камеру, а додаткові сенсори, необхідні для Face ID, не займуть більше місця, ніж веб-камера, каже автор. – То ж що завадило Apple запровадити Face ID на Mac раніше?

Як би не було, Apple з часом надолужує втрачене та пропонує кращі рішення для своїх прихильників.

До речі, одна з елітних російських хакерських груп, що фінансується державою, має намірвикористовувати злами пристроїв з категорії Інтернету речей (IoT) як спосіб зламу корпоративних мереж. Після цього атаки будуть спрямовані на інші більш важкодоступні цілі,

Нагадаємо, колектив дослідників з кібербезпеки виявив у нещодавно запущеному стандарті захисту Wi-Fi WPA3 ще дві уразливості, які можуть дозволити зловмисникам зламати паролі Wi-Fi.

Також компанія Google випустила чергову версію свого браузера – Chrome 76, що блокує для сайтів можливість визначати, чи використовується режим “інкогніто”. Хоча користувачі зустріли нововведення з великим ентузіазмом, воно відкрило зловмисникам інший шлях, що дозволяє детектувати використання цього режиму.

Стало відомо, що відображення рекламного контенту у браузерах стало найпоширенішою загрозою у рейтингу найбільш поширеного шкідливого програмного забезпечення, яке було виявлено на території України в липні 2019 року.

Окрім цього, Twitter повідомила про проблеми в додатку, через які деякі налаштування працювали не належним чином, через що дані користувачів передавалися без їх дозволу.

Поділитися
Exit mobile version