Apple ще більше посилила правила безпеки щодо додатків

2 хв. читання
appstore 4

Apple оновила правила App Store відразу після своєї презентації на WWDC 2021, додавши кілька нових формулювань і розділів.

Багато правил націлені на боротьбу з шахрайством:

  • маніпуляції, введення в оману або інша шахрайська активність приведуть до виключення з програми для розробників і видалення облікового запису;
  • розробники повинні надавати Apple і користувачам App Store достовірну інформацію про себе, щоб із ними в разі чого можна було зв’язатися;
  • на майданчику заборонена маніпуляція чартами або призначеними для користувача оглядами – це підриває довіру до App Store;
  • просування додатків, які вводять в оману заборонено, включаючи згадку помилкової ціни продукту або послуги – в разі порушення екаунти розробників можуть видалити.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити та чому краще не сперечатися з “тролями”? ПОРАДИ

Правила безпеки дітей в Інтернеті

Як захистити підлітків від інтернет-шахраїв? ПОРАДИ

Як зберегти заряд батареї на Вашому iPhone? ПОРАДИ

Як користуватись Google Docs? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google планує ускладнити Android-додаткам відстеження користувачів. Компанія анонсувала зміни в те, як обробляються унікальні ідентифікатори пристроїв, що дозволяють відстежувати їх між додатками.

Також Apple має намір випустити оновлення для своїх пристроїв, після якого вони дозволять користувачам дізнаватися, яку саме інформацію про них збирають додатки.

Microsoft детально розповість про “наступне покоління Windows” на спеціальному заході, який відбудеться в кінці цього місяця. Компанія почала розсилку запрошень на захід, який буде повністю присвячено програмній платформі Windows і почнеться о 18:00 (за київським часом) 24 червня.

Окрім цього, зловмисники поширюють шкідливе ПЗ під виглядом популярних Android-додатків від відомих компаній. Підроблений плеєр VLC, антивірус Касперського, а також підроблені додатки FedEx і DHL встановлюють на пристроях жертв банківські трояни Teabot або Flubot, вперше виявлені раніше в цьому році.

Поділитися
Exit mobile version