Microsoft виправила шість уразливостей нульового дня, які використовували хакери

2 хв. читання
Windows 10 user

Microsoft виправила в цілому півсотні уразливостей в різних продуктах, включаючи Microsoft Windows, .NET Core і Visual Studio, Microsoft Office, Microsoft Edge (EdgeHTML і на базі Chromium), SharePoint Server, Hyper-V, Visual Studio Code – Kubernetes Tools, Windows HTML Platform і Windows Remote Desktop.

Червневий пакет оновлень містить в тому числі виправлення для 6 активно експлуатованих у реальних атаках уразливостей нульового дня в ОС Windows і протоколі мережевої аутентифікації Kerberos:

  • CVE-2021-33742 – уразливість виконання віддаленого коду в Windows MSHTML;
  • CVE-2021-31955 – уразливість розкриття інформації в ядрі Windows;
  • CVE-2021-31956 – уразливість підвищення привілеїв у Windows NTFS;
  • CVE-2021-31962 – обхід функції безпеки Kerberos AppContainer;
  • CVE-2021-31199 – уразливість підвищення привілеїв у криптопровайдері Microsoft (Enhanced Cryptographic Provider);
  • CVE-2021-31201 – уразливість підвищення привілеїв у криптопровайдері Microsoft.

Крім того, виправили DoS-уразливість (CVE-2021-31968) у службі віддаленого робочого столу Windows, про яку вже повідомлялося раніше. Про випадки експлуатації цієї проблеми на цей момент невідомо.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як виявити та чому краще не сперечатися з “тролями”? ПОРАДИ

Правила безпеки дітей в Інтернеті

Як захистити підлітків від інтернет-шахраїв? ПОРАДИ

Як зберегти заряд батареї на Вашому iPhone? ПОРАДИ

Як користуватись Google Docs? ІНСТРУКЦІЯ

До речі, Google планує ускладнити Android-додаткам відстеження користувачів. Компанія анонсувала зміни в те, як обробляються унікальні ідентифікатори пристроїв, що дозволяють відстежувати їх між додатками.

Також Apple має намір випустити оновлення для своїх пристроїв, після якого вони дозволять користувачам дізнаватися, яку саме інформацію про них збирають додатки.

Microsoft детально розповість про “наступне покоління Windows” на спеціальному заході, який відбудеться в кінці цього місяця. Компанія почала розсилку запрошень на захід, який буде повністю присвячено програмній платформі Windows і почнеться о 18:00 (за київським часом) 24 червня.

Окрім цього, зловмисники поширюють шкідливе ПЗ під виглядом популярних Android-додатків від відомих компаній. Підроблений плеєр VLC, антивірус Касперського, а також підроблені додатки FedEx і DHL встановлюють на пристроях жертв банківські трояни Teabot або Flubot, вперше виявлені раніше в цьому році.

Поділитися
Exit mobile version