Apple видалила десятки тисяч шкідливих додатків із свого магазину в 2020 році

4 хв. читання
iphone applecard

У 2020 році Apple видалила або відхилила сотні тисяч програм з App Store через різні прояви шахрайства або іншої шкідливої поведінки, включаючи спам, обман користувачів та порушення конфіденційності, про що пише SecurityWeek.

Минулого року команда з перегляду додатків компанії відхилила приблизно 200 000 додатків, які або містили приховані функції, або розповсюджували спам, або намагалися обдурити користувачів під час здійснення покупок.

Ще 95 000 додатків були вилучені за порушення політики App Store, головним чином за дії типу “bait-and-switch”, де функціональність програми принципово змінюється після певних дій користувача, або навіть після встановлення – як правило, для вчинення недобросовісних дій – після схвалення в App Store.

“Лише за останні кілька місяців, наприклад, Apple відхилила або видалила додатки, які після первинного огляду переключили функціональність на азартні ігри на реальні гроші, видання кредитів за завищеними відсотками та  розповсюдження порнографії; або, наприклад, в іграх дії користувача були використані для полегшення придбання наркотиків чи винагороджували користувачів за трансляцію незаконного та порнографічного вмісту за допомогою відеочату “, – повідомляє компанія.

Торік команда Apple Review відхилила понад 215 000 додатків, щодо яких було встановлено, що вони збирають більше даних користувачів, ніж потрібно, або неправильно обробляють зібрані дані.

Спроби шахрайства в App Store, за словами Apple, можуть охопити ще більше даних, включаючи рейтинги та огляди, облікові записи користувачів, облікові записи розробників та фінансові транзакції. Таким чином, у 2020 році компанія видалила понад 250 мільйонів фейкових голосів у рейтингах та відгуків, припинила роботу 470 000 облікових записів розробників та відхилила 205 000 спроб реєстрації розробників через явні випадки шахрайства. Крім того, технічний гігант деактивував 244 мільйони облікових записів клієнтів та відхилив 424 мільйони спроб створення облікових записів через шахрайство та зловживання.

Зараз існує понад 900 000 додатків в App Store, які продають товари та послуги за допомогою платіжних технологій, таких як Apple Pay і StoreKit. Тому різні випадки шахрайства неодмінно  проявляться. Apple заявляє, що змогла запобігти втраті понад 1,5 мільярдів доларів у потенційно шахрайських транзакціях минулого року. Компанія також виявила спроби використати приблизно 3 мільйони викрадених карток і заборонила приблизно 1 мільйону рахунків повторно здійснювати транзакції.

Компанія також зазначає, що полює на нелегітимні програми, що розповсюджуються через піратські Інтернет-магазини, і запобігає незаконному розповсюдженню програм через програму Apple Developer Enterprise.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як видалити обліковий запис Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як синхронізувати вкладки між різними браузерами? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зменшити цифровий слід та захистити особисті дані? ПОРАДИ

Instagram як бізнес: у чому секрет успіху в мережі?

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

До речі, китайського виробника розумних телевізорів Skyworth викрили в шпигунстві за користувачами. Кожні 10 хвилин апарат сканував приміщення з метою пошуку інших пристроїв, підключених до мережі Wi-Fi.

Також фахівець компанії ESET Джейк Мур виявив проблему, коли попросив свою восьмирічну дочку протестувати надійність функції розблокування iPhone за допомогою смарт-годинника Apple Watch, що дозволяє розблокувати смартфон при носінні захисної маски. Дівчинка наділа маску і негайно отримала доступ до татового iPhone, просто змахнувши вгору екран.

Apple випустила нову версію операційної системи iOS для iPhone та iPad. Вона додасть на пристрої низку нових функцій, але головні нововведення стосуються приватності користувачів та захисту їхніх персональних даних.

Окрім цього, зловмисники стали частіше використовувати документи Microsoft Excel (версії 4.0) для поширення шкідливих програм, таких як ZLoader і Quakbot.

Поділитися
Exit mobile version