Apple заявила, що iPhone 12 стане найбільш безпечним пристроєм з усіх випущених раніше

4 хв. читання
iphone id e1584024788473

Нещодавно розгорнувся шквал обговорень навколо iPhone 12 від Apple та його новими функціями. Найцікавішою новиною для людей, які цінують безпеку свого телефону стало те, що наступний iPhone від Apple, ймовірно, буде містити як технологію сканування обличчя Face ID, так і Touch ID, яка працюватиме через екранний зчитувач відбитків пальців.

Також стало відомо, що iPhone 12 буде найбільш захищеним пристроєм Apple, який будь-коли існував, пише Forbes.

Ось три нові функції, які компанія Apple обіцяє зробити для досягнення такого результату:

1.В iPhone 12 будуть представлені як Face ID, так і Touch ID

Хоча Face ID навряд чи зміниться, розробники майже впевнені, що Touch ID буде інтегрований у дисплей iPhone 12. Минулі версії Touch ID працювали досить неточно, що змушувало користувачів робити кілька спроб, щоб отримати доступ до свого iPhone. Але сенсорний ID в iPhone 12 буде іншим, враховуючи те, що він розміщений на екрані, що змусить його працювати більш точно. Тож додавання двох способів аутентифікації зробить iPhone 12 одним із найбільш безпечних пристроїв на ринку.

2. iOS 14 буде ґрунтуватися на функціях безпеки та конфіденційності iOS 13

Важко точно спрогнозувати, чого очікувати від iOS 14, але стало відомо, що розробники нового iPhone беруть за основу способи захисту представлені в iOS 13, нові функції якої вже допомогли багатьом людям заблокувати дані iPhone, а також зупинити можливість Google і Facebook відстежувати місцезнаходження, коли додатки не використовуються.

Також в iOS 14 розробники Apple сподіваються виправити помилки, які мали місце у попередника, завдяки новим процесам, які спрямовані на вдосконалення безпеки. Як повідомляє MacWorld, світ дізнається більше про iOS 14 у червні, коли Apple оголосить оновлену операційну систему на своєму заході WWDC.

3. іPhone 12 дозволить вам використовувати ключі безпеки в Safari більш широко

Одне з найбільш очікуваних оновлень в iOS 13 – можливість використання ключів безпеки в браузері Safari. Окрім біометричних даних, ключі безпеки, такі як YubiKey, – це спосіб додати ще один рівень безпеки до Ваших даних та послуг. До того часу, як з’явиться iOS 14, напевно, буде доступно більше сумісних із iPhone захисних ключів, а також з’явиться більше сайтів, які пропонують можливість аутентифікувати себе за допомогою цього методу.

Нагадуємо, що увімкнення функції двоетапної аутентифікації для облікового запису Google дозволить підвищити рівень безпеки Вашого облікового запису. Як це зробити за допомогою iPhone, читайте у статті.

Зверніть увагу, виявили нову фішингову атаку на користувачів WhatsApp – шахраї поширювали за допомогою популярного месенджера повідомлення про те, що Adidas святкує ювілей і дарує футболки і взуття.

Також фірма Malwarebytes, що спеціалізується на кібербезпеці, заявляє, що знайшла попередньо встановлене китайське шкідливе програмне забезпечення на деяких телефонах, закупівлі яких частково фінансуються урядом США.

Microsoft опублікувала рекомендації з безпеки щодо вразливості Internet Explorer (IE), які зараз експлуатуються в реальності – так званий “нульовий день”

Окрім цього, викрили злочинну групу у зламі ліцензійних систем захисту стоматологічного програмного забезпечення – зловмисники спеціалізувалася на зламі програмного забезпечення стоматологічних 3D-сканерів.

Поділитися
Exit mobile version