Баг із Windows Defender призводить до засмічення дисків тимчасовими файлами

3 хв. читання
NEW YORK, NY - MAY 2: A view of the new Microsoft Surface Laptop following a Microsoft launch event, May 2, 2017 in New York City. The Windows 10 S operating system is geared toward the education market and is Microsoft's answer to Google's Chrome OS. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Одна з помилок Windows Defender призводить до того, що програма створює тисячі невеликих файлів, які займають гігабайти місця на жорстких дисках Windows 10. Про таку “несподіванку” пише Bleeping Computer.

Помилка криється у неправильному функціонуванні антивірусного механізму Windows Defender 1.1.18100.5 і призведе до того, що папка C:\ProgramData\Microsoft\Windows Defender\Scans\History\Store заповниться тисячами файлів з іменами, які є хешами MD5.

folder of files

Як бачимо з скріншота з однієї з систем, розмір створених файлів становить від 600 байт до трохи більше 1 КБ. Ось властивості одного з цих файлів.


Хоча система, яку взяли для прикладу, мала лише приблизно 1 МБ  таких файлів, інші користувачі Windows 10 повідомляють, що їхні системи заповнені сотнями тисяч файлів, які в одному випадку зайняли 30 ГБ місця на накопичувачах. На твердотільних накопичувачах, які мають менший обсяг, значна кількість місця може бути зайнята цими тисячами непотрібних файлів.

За словами користувача Deskmodder, який першим повідомив про цю проблему, тепер помилка виправлена ​​в останньому механізмі Windows Defender, версія 1.1.18100.6. Користувачі Windows 10 можуть перевірити свою версію Windows Defender, перейшовши до Windows Security, клацнувши піктограму зубчатого коліщатка Settings у нижньому лівому куті екрана та вибравши пункт About.

Якщо у Вашій версії вказано число, нижче за 1.1.18100.6, Вам слід зайти в Центр оновлення Windows і натиснути кнопку “Перевірити наявність оновлень”, щоб завантажити останнє оновлення “Security Intelligence Update for Microsoft Defender Antivirus”. Якщо це оновлення доступне, Windows Update автоматично встановить його і не вимагатиме перезапуску Windows 10.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як видалити обліковий запис Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як синхронізувати вкладки між різними браузерами? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зменшити цифровий слід та захистити особисті дані? ПОРАДИ

Instagram як бізнес: у чому секрет успіху в мережі?

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

До речі, китайського виробника розумних телевізорів Skyworth викрили в шпигунстві за користувачами. Кожні 10 хвилин апарат сканував приміщення з метою пошуку інших пристроїв, підключених до мережі Wi-Fi.

Також фахівець компанії ESET Джейк Мур виявив проблему, коли попросив свою восьмирічну дочку протестувати надійність функції розблокування iPhone за допомогою смарт-годинника Apple Watch, що дозволяє розблокувати смартфон при носінні захисної маски. Дівчинка наділа маску і негайно отримала доступ до татового iPhone, просто змахнувши вгору екран.

Apple випустила нову версію операційної системи iOS для iPhone та iPad. Вона додасть на пристрої низку нових функцій, але головні нововведення стосуються приватності користувачів та захисту їхніх персональних даних.

Окрім цього, зловмисники стали частіше використовувати документи Microsoft Excel (версії 4.0) для поширення шкідливих програм, таких як ZLoader і Quakbot.

Поділитися
Exit mobile version