Adobe Flash остаточно видалять з Windows 10 влітку

3 хв. читання
Adobe Flash Player1

Термін використання Flash Player від Adobe закінчився у 2020 році, але програма ще “стоїть” на машинах із Windows у всьому світі. Однак Microsoft має плани і наміри назавжди позбавити Windows 10 від Flash не пізніше липня цього року, пише PC Magazine.

Можливо, Ви пам’ятаєте, що компанія Microsoft намагалася видалити Flash Player із Windows 10 у жовтні 2020 року, але врешті-решт не змогла цього зробити. Оновлення Windows, випущене для видалення, не перевіряло, чи встановлено Flash за допомогою автономного інсталятора Adobe, тобто якщо Ви коли-небудь встановлювали Flash Player вручну, він залишається у Вашій системі. Тепер, у черговому дописі в офіційному блозі Windows, менеджер програми Microsoft Сухітра Гопінатх докладно виклала новий план.

Починаючи з червня, оновлення Windows KB4577586,  що називається  “Оновлення для видалення Adobe Flash Player”, буде включено до попереднього перегляду для Windows 10 версій 1809. Потім у липні те саме оновлення KB4577586 буде включено до останнього сукупного оновлення для Windows 10, версії 1607 та Windows 10, версії 1507. Воно також потрапляє до щомісячного зведеного оновлення та оновлення безпеки для Windows 8.1, Windows Server 2012 та Windows Embedded 8 Standard.

Як тільки це станеться, Flash буде автоматично видалено в рамках процесів встановлення Windows Update  – і користувачеві  не треба нічого робити. Microsoft також зазначає, що оновлення до Windows 10 21H1 або пізнішої версії, спричинить автоматичне видалення Flash.

Швидше за все, якщо Ви читаєте це, то Flash уже видалено з Вашої системи. План корпорації Microsoft просто забезпечить видалення Flash із будь-яких систем, які не оновлюються вручну. Зараз Flash Player і так не працюватиме, оскільки Adobe більше не пропонує його для завантаження, а веб-браузери більше не підтримують його використання.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як видалити обліковий запис Facebook? – ІНСТРУКЦІЯ

Як синхронізувати вкладки між різними браузерами? – ІНСТРУКЦІЯ

Як зменшити цифровий слід та захистити особисті дані? ПОРАДИ

Instagram як бізнес: у чому секрет успіху в мережі?

Як правильно вибрати ноутбук? ПОРАДИ

До речі, китайського виробника розумних телевізорів Skyworth викрили в шпигунстві за користувачами. Кожні 10 хвилин апарат сканував приміщення з метою пошуку інших пристроїв, підключених до мережі Wi-Fi.

Також фахівець компанії ESET Джейк Мур виявив проблему, коли попросив свою восьмирічну дочку протестувати надійність функції розблокування iPhone за допомогою смарт-годинника Apple Watch, що дозволяє розблокувати смартфон при носінні захисної маски. Дівчинка наділа маску і негайно отримала доступ до татового iPhone, просто змахнувши вгору екран.

Apple випустила нову версію операційної системи iOS для iPhone та iPad. Вона додасть на пристрої низку нових функцій, але головні нововведення стосуються приватності користувачів та захисту їхніх персональних даних.

Окрім цього, зловмисники стали частіше використовувати документи Microsoft Excel (версії 4.0) для поширення шкідливих програм, таких як ZLoader і Quakbot.

Поділитися
Exit mobile version