Баг у Windows Defender пропускає деякі файли

3 хв. читання

Через помилку в Windows Defender в процесі сканування файлів антивірус ігнорує деякі з них. Судячи з повідомлень на форумах, проблема з’явилася після виходу 10 березня щомісячних планових оновлень безпеки від Microsoft.

Згідно з повідомленнями, Windows Defender пропускає деякі файли під час як короткого, так і повного сканування систем. Антивірус ігнорує файли, як ніби вони були додані користувачами в винятки, хоча ніяких винятків насправді не було.

Користувачі також отримують повідомлення про помилку в Центрі повідомлень (Action Center): “Об’єкти були пропущені в процесі сканування. Windows Defender пропустив об’єкт через винятки в налаштуваннях сканування мережі”.

На перший погляд може здатися, що проблема пов’язана з версією клієнта AntiMalware. У минулому вже відомі випадки, коли після виходу щомісячних оновлень AntiMalware виходив з ладу. Однак в цьому випадку, схоже, антивірус ігнорує файли незалежно від версії клієнта AntiMalware. Це може свідчити про те, що винуватцем проблеми може бути не Windows Defender.

В цей час Microsoft не коментує проблему, і поки неясно, наскільки поширеною вона є. Наступний “вівторок виправлень”призначений на 14 квітня.

windows 10 install

Також радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Нагадаємо, використовуючи реквізити платіжних карток громадян інших держав, зловмисник купував товари в Інтернет-магазинах. Далі продавав їх у соціальних мережах українцям.

Окрім цього, прогалини в безпеці знайдені в продуктах Amazon, Apple, Google, Samsung, Raspberry, Xiaomi, а також точках доступу від Asus і Huawei.

До речі, рекламні агенції, що надавали послуги з розміщення реклами, в тому числі на сайтах онлайн-кінотеатрів, своєю діяльністю забезпечували функціонування ресурсів з піратським контентом.

Також довгий час більшість користувачів вважали, що загроз для Linux значно менше, ніж для Windows чи macOS. Однак останнім часом комп’ютерні системи та додатки на базі цієї операційної системи все частіше стають об’єктами атак кіберзлочинців.

Поділитися
Exit mobile version