Безконтактні розрахунки з Google Pay: перевірте, чи підходить Ваш смартфон

2 хв. читання

Поява сервісу Apple Pay на українському ринку фінансових послуг стала проривом у сфері безконтактних розрахунків. Проте він – не перший сервіс, який працює в Україні. Так, у листопаді 2017 року офіційно запрацювала подібна система Google Pay.

Сервіс майже ідентичний за принципом до Apple Pay, оскільки також базується на технології NFC та прив’язці банківських карток до мобільних пристроїв. Сьогодні в Україні сервіс Google Pay підтримують десять банків: “ПриватБанк”, “Ощадбанк”, “Укрсиббанк”, “ПУМБ”, “Банк Південний”, “Таскомбанк”, “Монобанк”, “Альфа-Банк”, “Банк Восток” та “ОТП Банк”.

Oshhadbank Google Pay

Щоб оплачувати покупки в магазинах через Google Pay, Ваш телефон має підтримувати зв’язок малого радіуса дії (NFC) і HCE (Host Card Emulation). Коли Ви притуляєте телефон до платіжного термінала, за допомогою цих технологій ваша платіжна інформація надсилається в магазин.

Отже, перед встановленням додатку на смартфон, переконайтеся, що Ваш пристрій підтримує технології NFC чи HCE, або ж обидві.

  1. Для цього відкрийте на пристрої додаток “Налаштування”.
  2. У розділі “Бездротовий зв’язок і мережі” торкніться опції “Більше”.
  3. Якщо такого розділу немає, знайдіть схожий, як-от “Підключення” або “NFC”. Можливо, потрібно буде торкнутись опції “Більше”, щоб переглянути інші налаштування.
  4. Якщо серед списку функцій є NFC, це означає, що ви можете оплачувати покупки через Google Pay у магазинах.

Також для користування сервісом Google Pay переконайтесь, що Ваш смартфон працює на операціній системі Android Kit Kat 4.4 або на ОС пізнішої версії.

Отже, щоб налаштувати додаток Google Pay:

1. Відкрийте додаток Google Pay і дотримуйтеся вказівок із налаштування.

2. Щоб налаштувати блокування екрана на більшості пристроїв Android, відкрийте додаток “Налаштування” й виберіть “Безпека” а потім “Блокування екрана”.

Google Pay підтримує блокування екрана за допомогою PIN-коду, графічного ключа, пароля або відбитка пальця. Блокування екрана за допомогою технології Smart Unlock, Knock to Unlock або сканування сітківки не підтримується.

Поділитися
Exit mobile version