Як переказати кошти за допомогою Google Pay? – ІНСТРУКЦІЯ

4 хв. читання

Завдяки смартфонам тепер легше, ніж будь-коли, надсилати гроші. Google Pay – це послуга з багатьма функціями, одна з яких – однорангові платежі. З цієї статті Ви дізнаєтесь, як легко пересилати гроші іншим.

Наприкінці 2020 року Google оновила Google Pay та додала безліч нових функцій, і одна з них – це можливість надсилати гроші людям. Можна швидко переказати гроші кожному, хто має обліковий запис Google Pay, пише How-To Geek.

Як переказати кошти за допомогою Google Pay

1. Для цього відкрийте додаток “Google Pay” на своєму пристрої iPhone або Android. Переконайтеся, що Ви перебуваєте на головній вкладці “Оплатити” (Pay).

send 1

2. У верхній частині вкладки “Оплатити” знаходиться розділ “Люди”, торкніться “Знайти людей для оплати” (Find People to Pay).

3. Є кілька різних способів знайти когось, хто заплатить. Ви можете натиснути “Сканувати QR-код”, щоб відсканувати особистий код Google Pay користувача. Простіший варіант – просто здійснити пошук у верхній частині екрана.

4. Ви можете шукати за іменем, номером телефону та адресою електронної пошти. Якщо Ваш контакт користується Google Pay, Ви його побачите. Якщо ні, Ви можете запросити його.

5. Якщо особа є користувачем Google Pay, просто натисніть її ім’я в результатах пошуку.

6. Відкриється екран розмови, схожий на месенджер. Внизу є кілька кнопок. Натисніть “Оплатити” (Pay), щоб розпочати надсилання грошей.

7. Далі введіть суму грошей, яку Ви хочете надіслати, і додайте про це примітку. Коли закінчите, торкніться синьої галочки.

8. З’явиться спливаюче повідомлення з підтвердженням. Ви можете вибрати інший спосіб оплати, якщо хочете. Якщо цієї людини немає у Вашому списку контактів, Google попередить Вас, щоб переконатися, що інформація правильна. Натисніть “Сплатити $ X.XX”, коли будете готові.

9. На обробку переказу піде кілька секунд. Коли він буде здійснений, Google Pay повідомить Вам, скільки коштів було надіслано та в який час це сталося. Натисніть “Зрозуміло”, щоб закінчити.

10. Тепер переказ з’явиться на екрані розмови з Вашим контактом.

 

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

Як увімкнути новий зчитувач PDF від Google Chrome? – ІНСТРУКЦІЯ

Як надавати дозволи, зокрема, тимчасові для програм на Android? – ІНСТРУКЦІЯ

Нова macOS Big Sur: 10 порад щодо налаштування та використання ОС

Як заборонити друзям із Facebook надсилати Вам повідомлення в Instagram? – ІНСТРУКЦІЯ

Як захисти свої пристрої під час віддаленої роботи з дому? ПОРАДИ

До речі, кібершахраям в черговий раз вдалося обійти захист офіційного магазину додатків для Android – Google Play Store, у результаті чого понад мільйон користувачів постраждали від фейковий модів для популярної гри Minecraft.

Зверніть увагу, що оператори відеосервісу TikTok усунули дві уразливості, які в комбінації дозволяють без особливих зусиль отримати контроль над чужим екаунтом. Одна з уразливостей була присутня на сайті, інша з’явилася в клієнтському додатку.

Також дослідники з кібербезпеки повідомили про зростання кількості кібератак, що використовують сервіси Google в якості зброї для обходу засобів захисту і крадіжки облікових даних, даних кредитних карт та іншої особистої інформації.

У мобільній версії додатка Facebook Messenger усунули уразливість, за допомогою якої можна було прослуховувати оточення абонента. За свідченням експерта, який знайшов баг, таємне підключення до цільового Android-пристрою у даному випадку виконується за кілька секунд.

П’ятеро фігурантів видавали себе за IT-спеціалістів фінансової установи. Під виглядом “тестування платіжної системи” вони здійснили незаконні перекази грошей на підконтрольні рахунки. У результаті таких дій вони незаконно привласнили 1,4 мільйона гривень банківської установи.

Поділитися
Exit mobile version