У Росії заблокували Viber

1 хв. читання
BELGOROD, RUSSIA - OCTOBER 4, 2016: The Viber application. Russian companies have started searching the ways to decode conversations in WhatsApp, Viber, Facebook Messenger, Telegram and Skype applications. The decoding is required to implement Yarovaya's package, counter-terrorist laws proposed by Russian State Duma member Irina Yarovaya and Russian Federation Council member Viktor Ozerov and signed by Russian President Vladimir Putin in July 2016. Anton Vergun/TASS Ðîññèÿ. Áåëãîðîä. 4 îêòÿáðÿ 2016. Ïðèëîæåíèå Viber. Ðîññèéñêèå êîìïàíèè íà÷àëè ïîèñê ñïîñîáà äîñòóïà ê ïåðåïèñêå ãðàæäàí â ìåññåíäæåðàõ WhatsApp, Viber, Facebook Messenger, Telegram è Skype. Ýòî íåîáõîäèìî äëÿ ðåàëèçàöèè "ïàêåòà ßðîâîé", â ðàìêàõ êîòîðîãî äëÿ áîðüáû ñ òåððîðèçìîì âëàñòè íàìåðåíû îñóùåñòâëÿòü ïåðåõâàò è ïîëíóþ äåøèôðîâêó òðàôèêà. Àíòîí Âåðãóí/ÒÀÑÑ

Один з найпопулярніших світових месенджерів Viber повідомив, що в Росії заблокували доступ до використовуваних ним серверів, через що росіяни відчувають проблеми при підключенні до сервісу. Про це компанія офіційно повідомила на своїй сторінці в Twitter, пише UATV.

“На даному етапі ми не розуміємо причини цього рішення. Повторимося: користувачі Viber страждають від рішення, не пов’язаного з Viber безпосередньо”, – заявили представники месенджера.

viber twitter screenshot

У Viber додали, що працюють над вирішенням цієї проблеми.

За даними сервісу Down Detector, який відстежує роботу інтернет-ресурсів, проблеми з доступом до Viber виникли у жителів європейської частини Росії.

Нагадаємо, 13 квітня суддя Таганського суду Москви Юлія Смоліна задовольнила позов “Роскомнадзора”, постановивши заблокувати месенджер Telegram на території Росії. Блокування месенджера пов’язане з відмовою передати ФСБ ключі шифрування від повідомлень користувачів. У Telegram заявляли, що зробити це технічно неможливо.

Пізніше у російських користувачів почалися проблеми із доступом до YouTube та Google.

Поділитися
Exit mobile version