Сервіс Apple Pay в Україні – поки що тільки для власників карток “ПриватБанку”

3 хв. читання

Українські користувачі iPhone від сьогодні, 17 травня, мають змогу користуватися сервісом Apple Pay. Щоправда, випробувати систему безконтактних платежів поки що можуть лише власники карток “ПриватБанку”. Згодом до Apple Pay має приєднатися “Ощадбанк”.

Отже, як активувати сервіс Apple Pay для оплати покупок за допомогою смартфона Apple, до якого прив’язана Ваша банківська карта?

1. Для цього достатньо відкрити додаток для смартфонів “Приват24” та додати картки до Apple Wallet.

Apple Pay 11

2. Уважно прочитайте Умови використання цифрових карток, оберіть “Погоджуюсь” та сміливо вирушайте за безконтактними покупками з Apple Pay.

3. Після активації послуги на Вашому смартфоні у додатку “Приват24” карти, підключені до Apple Pay, будуть позначені спеціальним значком.

Як працює Apple Pay?

Для використання Apple Pay досить піднести iPhone до терміналу, попередньо пройшовши авторизацію в службі будь-яким із зручних способів – за допомогою Touch ID, Face ID або паролю.

Компанія Apple відзначає, що сервіс Apple Pay є безпечним способом здійснення платежів та відповідає вимогам конфіденційності. Коли користувач додає кредитну або дебетову карту в Apple Pay, сам номер карти не зберігається ні на пристрої, ні на серверах Apple. Замість цього присвоюється унікальний номер облікового запису пристрою, шифрується і безпечно зберігається в чипі «Безпечний Елемент» мобільного пристрою. Кожна транзакція авторизується завдяки унікальному одноразовому секретному коду, що генерується динамічно.

Як здійснювати покупки з Apple Pay?

У магазинах розплачуватися за допомогою Apple Pay можна з використанням смартфонів iPhone SE, iPhone 6 і пізніших моделей, а також з Apple Watch.

Також Apple Pay дозволяє здійснювати покупки в додатках і на сайтах одним дотиком пальця до Touch ID або подвійним кліком на бічну кнопку і поглядом на iPhone X для підтвердження операції через Face ID.

Сервіс Apple Pay працює на iPhone 6 і новіших моделях, на iPad Pro, iPad Air 2, iPad mini 3 і більш нових моделях. Також можна користуватися Apple Pay в браузері Safari на будь-якому iMac, не старшому 2012 року випуску з Вашого iPhone або Apple Watch, а також дотиком пальця до Touch ID на нових MacBook Pro.

Довідково. Сервіс Apple Pay був запущений у США в жовтні 2014 року. Сьогодні сервіс працює вже у 27 країнах світу.

Поділитися
Exit mobile version