Bing впроваджує ШІ: 5 речей, які варто спробувати за допомогою нових інструментів пошуку Microsoft

7 хв. читання

Bing досліджуватиме та підсумовуватиме теми, плануватиме поїздки та проекти та створюватиме письма як ваш «другий пілот».
У вівторок Microsoft анонсувала вдосконалений Bing, пояснюючи, як використовує технологію штучного інтелекту, що лежить в основі ChatGPT, щоб запропонувати низку нових інструментів у пошуковій системі, яка довго займала друге місце. Зараз є список очікування на цю послугу, і Microsoft каже, що вона стане широко доступною та безкоштовною для використання в найближчі місяці.

Генеральний директор Сатья Наделла сказав, що сучасний пошуковий сервіс націлений на пошукові запити, які не отримують хороших результатів у сучасних пошукових системах. Люди все частіше використовують пошукові системи, щоб отримати поради та інформацію на складні теми, а не просто посилання на веб-сайт, а посилення штучного інтелекту для Bing має на меті зробити його більш зручним.

«Це новий день у пошуковому сервісі», — сказав Наделла під час заходу у вівторок.

ChatGPT, чат-бот від компанії під назвою OpenAI, що працює на штучному інтелекті, вийшов на сцену в листопаді з кардинально новою здатністю черпати інформацію з Інтернету та подавати її в правдоподібних есе, віршах і навіть сценаріях. Це викликало інтенсивний інтерес до штучного інтелекту, який привернув увагу мільйонів, у тому числі гравців Big Tech. Минулого місяця Microsoft заявила, що інвестує мільярди доларів у OpenAI. У понеділок Google, домінуюча пошукова система в Інтернеті, анонсувала Bard, свого конкурента ChatGPT .

Читайте також: Штучний інтелект: де використовують сьогодні та коли він замінить людину

Технології доведеться подолати занепокоєння щодо точності та безпеки. Попередні чат-боти були виведені з мережі, наприклад, через те, що вони висловлювалися ненавистю. Наразі Microsoft каже, що її технологія робить Bing вашим другим пілотом в Інтернеті. Ось приклад того, що ви можете спробувати за допомогою пошуку на основі штучного інтелекту.

Пошук

Ви можете шукати на Bing.com, як завжди. Новим тут є те, що Microsoft застосувала модель OpenAI до своєї пошукової системи рейтингу. За словами компанії, це призвело до величезного стрибка в релевантності результатів пошуку, тому Microsoft вважає, що ви знайдете кращі відповіді на ваші основні пошукові запити в Bing.

ШІ також доповнює результати пошуку письмовими підсумками. Випадок використання, який як Microsoft прогнозує, буде популярним, це планування поїздки. Якщо ви їдете до іншого міста, наприклад, на три дні, що вам робити? Пошук у Bing покаже вам не лише посилання на сайти з пропозиціями щодо огляду визначних пам’яток і музеїв для Big Easy, а й бічну панель зі зведенням інформації з усього Інтернету, створеного ШІ. На бічній панелі буде посилання на джерела, які дозволять вам досліджувати далі.

Запитуйте більше деталей

Якщо ви хочете поставити більше запитань після початкового пошуку в Bing, ви можете клацнути піктограму чату у верхній частині сторінки пошуку. Тут ви можете уточнити результати. У прикладі планування подорожі ви можете уточнити, що ви відвідуєте інше місто з дітьми, або попросити триденний маршрут вашого візиту.

Anniversary Chat 16x9 Edit 1024x576 1

Bing може запропонувати досить точні результати в цьому розмовному форматі. На додаток до детального маршруту з описом місць, які ви відвідаєте, ви можете запитати час у дорозі між видами діяльності, наприклад, у Нью-Йорку.

Це також стосується пошуку порад щодо проекту покращення дому, наприклад встановлення кондиціонера у вашому домі. Наприклад, якщо ви уточните, що у вашому домі вже є повітропроводи, це може надати вам інформацію, більш відповідну вашому проекту.

Щось написати

Новий Bing може писати для вас. Наприклад, після того, як ви дослідите свій проект покращення дому, ви просите Bing написати електронного листа вашому партнеру, у якому підсумуєте те, що ви знайшли. Ви можете відредагувати написане, клацнути текстове поле нового електронного листа, і Bing вставить його туди.

Ви також можете попросити Bing написати щось для вас із новою підказкою. Що завгодно: від химерного «напишіть для дітей дошкільного віку історію про цікавого пса, який відправляється на Місяць» до серйознішого «напишіть листа щодо моєї квартири, оскаржуючи майбутнє підвищення орендної плати». Ви також можете налаштувати тон написання, наприклад, попросити, щоб воно було смішним.

Отримайте контекст для веб-сайту

У нещодавно оновленому браузері Edge ви зможете відкрити бічну панель Bing і отримати більше інформації про те, що ви переглядаєте в Інтернеті. Ви можете, наприклад, відкрити список продукту на Amazon, а потім відкрити бічну панель і попросити Bing розповісти вам про продукт. Він надасть вам стислі відомості про характеристики продукту, вартість і випадки використання.

Читайте також: В оновленні Microsoft Edge з’явився “дитячий режим”: як налаштувати?

Наприклад, для конкретного пилососа iRobot ви також можете запитати в Bing приклади відгуків від власників котів. Це витягне цитати з оглядів Amazon для вакууму, де згадуються коти, і деяке резюме з Bing.

Ви також можете попросити Bing надати вам ключові висновки з довгого документа, а потім порівняти його з іншим документом.

Задайте широке запитання

Якщо ви коли-небудь вводили запит на кшталт “хто такі відомі мексиканські художники?” у пошукову систему, ви, напевно, знайомі з досвідом отримання уривка з одного веб-сайту, списку відповідних людей і посилання на Вікіпедію. Запит настільки широкий, що вам зазвичай доводиться залишати сторінку пошуку, щоб отримати відповідь. Новий Bing хоче, щоб ви залишилися, принаймні на деякий час.

Запитайте про мексиканських художників у новому Bing, і ви отримаєте письмове резюме ключових гравців і опис їхньої роботи. Ви можете натиснути посилання на джерела, щоб дізнатися більше, якщо хочете, або ви можете запитати більш детальні результати у функції чату.


Цікаво? Хочете спробувати нову обмежену версію оновленої пошукової системи Bing? Вам потрібно буде приєднатися до списку очікування, а ми покажемо вам, як це зробити.

Приєднуйтеся до списку очікування нового Bing

Якщо ви хочете випробувати нову обмежену версію Bing, перейдіть на сторінку bing.com/new на робочому столі та натисніть синю кнопку «Приєднатися до списку очікування» (Join the waitlist).

Якщо у вас є обліковий запис Microsoft, скористайтеся цими обліковими даними, щоб зареєструватися в списку очікування.

Щоб зареєструватися, вам знадобиться обліковий запис Microsoft, тому ви можете або ввійти, використовуючи наявні облікові дані Microsoft, або створити новий обліковий запис. Коли ви виконаєте всі підказки, вас буде перенаправлено назад на сторінку реєстрації, де має бути написано “Чудово! Ви в списку очікування” (Great! You’re already on the waitlist).

За матеріалами CNET

Поділитися
Exit mobile version