Браузер Firefox тепер здатен визначати Вашу особистість за відбитком пальця

3 хв. читання

Компанія Mozilla цього тижня випустила Firefox 66 з підтримкою Windows Hello для веб-аутентифікації на Windows 10, а також з патчами для 21 уразливості. Про це йдеться у блозі розробників Mozilla.

У компанії впевнені, що додана підтримка Windows Hello повинна надавати користувачам безпрограшний досвід роботи в Інтернеті, а також підвищену безпеку.

“Користувачі Firefox можуть використовувати будь-який механізм аутентифікації, який підтримує Windows для веб-сайтів через Firefox. Це включає біометричні дані для обличчя або відбитків пальців, а також широкий спектр зовнішніх ключів безпеки через протокол CTAP2 від FIDO2, а також існуючі розроблені ключі безпеки CTAP1 FIDO U2F”, – йдеться у повідомленні Mozilla.

Браузер має підтримку веб-перевірки автентичності для всіх настільних платформ, починаючи з 60-ї версії, а Windows 10 першою включає підтримку нових можливостей FIDO2 “без паролів” для веб-аутентифікації.

Підтримка Windows Hello також планується для Firefox ESR 60.0.7, який, як очікується, вийде у середині травня.

Windows Hello

Як відомо, система Windows Hello дозволяє проводити біометричну аутентифікацію для доступу до пристроїв і програм. Вона використовує датчики розпізнавання обличчя, райдужної оболонки ока або дактилоскопічний сканер. Звичайно ж, для активації Windows Hello необхідно, щоб ПК або ноутбук мав таке обладнання.

Щоб увімкнути цю систему у Windows 10, необхідно відкрити “Налаштування” і перейти в “Екаунти“, де вибрати “Параметри входу“. Там система видасть усі можливі варіанти аутентифікації, що підтримує Ваш пристрій, з яких Ви зможете вибрати потрібний.

Windows Hello вже інтегрований з веб-браузером Windows Edge, і ось до нього приєднався Firefox. Тепер користувачі можуть вибрати, чи вводити їм щоразу пароль, входячи у свій екаунт на певному сайті, чи, наприклад, відсканувати відбиток пальця.

Нагадаємо, дослідник з безпеки Іван Фратрік (Ivan Fratric) виявив в браузері Microsoft Edge прихований файл, що дозволяє Facebook обходити вбудовані політики безпеки і без дозволу користувачів запускати Flash-контент.

Також у першій бета-версії операційної системи iOS 12.2 оновлений браузер Safari навчили попереджати користувачів про переходи на небезпечні сайти.

Коли Ви відвідуєте веб-сайт, онлайн-трекери та сам сайт можуть ідентифікувати Вас. Завдяки ресурсу Panopticlick можна дізнатися, наскільки надійно захищений Ваш веб-переглядач і додатки від методів відстеження в Інтернеті.

Поділитися
Exit mobile version