Браузер, який захищає від стеження, з’явився для Android

2 хв. читання
tor browser android

Після восьми місяців тестування некомерційна організація Tor Project представила офіційну версію браузера Tor для ОС Android. Про це йдеться в офіційному блозі розробників.

Версія Tor Browser 8.5 – перший стабільний реліз, альфа-версія для публічного тестування була випущена у вересні 2018 року.

Як пояснили в Tor Project, незважаючи на деякі функціональні відмінності між десктопною і мобільною версіями браузера, вони забезпечують практично однакові функції безпеки, включаючи захист від обходу проксі і відстеження.

Поряд з Tor для Android команда також випустила версію Tor 8.5 для Windows, Mac і Linux. На даний момент офіційна версія браузера для iOS відсутня, проте власники смартфонів і планшетів від Apple можуть встановити альтернативні програми, що дозволяють користуватися Tor на мобільних пристроях.

Браузер Tor розроблений на базі оглядача Mozilla Firefox. Раніше компанія Mozilla оголосила про заснування гранту на розробку способів інтеграції протоколу Tor в Firefox.

До речі, до того моменту, коли перша бета-версія iOS 13 стане доступною для завантаження, залишається кілька тижнів. У цій статті Ви знайдете поради, які операції бажано і необхідно виконати перед встановленням оновлення від Apple.

Також, компанія Google визнала, що деякі з паролів корпоративних клієнтів помилково зберігаються у відкритому тексті. Ця проблема безпеки триває вже 14 років.

Окрім цього, якщо у Вас 13-дюймовий MacBook Pro без сенсорної панелі, тоді Ви можете мати право на безкоштовне відновлення SSD як частини сервісної програми Apple для цієї серії ноутбуків. Щоправда, лише на території Сполучених Штатів Америки та інших країн, де офіційно представлена компанія Apple.

Поділитися
Exit mobile version