Як перевірити, чи має MacBook Pro право на безкоштовне відновлення SSD?

3 хв. читання

Якщо у Вас 13-дюймовий MacBook Pro без сенсорної панелі, тоді Ви можете мати право на безкоштовне відновлення SSD як частини сервісної програми Apple для цієї серії ноутбуків. Щоправда, лише на території Сполучених Штатів Америки та інших країн, де офіційно представлена компанія Apple. Про це повідомляє 9to5Mac.

Компанія Apple має сервісну програму для відновлення потенційно несправних SSD-дисків у деяких ноутбуках MacBook Pro з 13-дюймовим екраном без сенсорної панелі. Комп’ютери продавалися в період з 2017 по 2018 рік, а програма охоплює безкоштовний сервіс для власників до трьох років з моменту покупки.

Якщо Ви раніше сплачували за ремонт SSD на відповідному MacBook Pro, то тепер можна отримати відшкодування, звернувшись до Apple. Для мешканців України дана послуга буде доступна у найближчих офіційних сервісних центрах Apple за межами нашої країни.

Як перевірити, чи має MacBook Pro право на безкоштовне відновлення SSD?

  • Переконайтеся, що у вас є 13-дюймовий MacBook Pro (Bar → Про цей Mac).
  • Введіть серійний номер зі сторінки Про цю сторінку Mac у програмі перевірки відповідності Apple тут
  • Якщо Ваш MacBook Pro відповідає вимогам, зверніться до служби підтримки Apple.

macbook pro 1

Що таке 13-дюймова сервісна програма MacBook Pro SSD від Apple?

Ця програма не впливає на 13-дюймовий MacBook Pro з Touch Bar або 15-дюймові моделі MacBook Pro.

Ваш 13-дюймовий MacBook Pro буде перевірений перед виконанням робіт, щоб переконатися, що він підходить для цієї програми та у робочому стані.

Перед послугою важливо зробити повну резервну копію даних, оскільки Ваш диск буде видалено як частина процесу обслуговування. Далі технік запустить утиліту для оновлення вбудованого програмного забезпечення диска, який займе приблизно одну годину або менше.

Ваш 13-дюймовий MacBook Pro буде повернуть з оновленою версією macOS. Після обслуговування Вам потрібно буде відновити дані з резервної копії.

Оскільки Ваш комп’ютер не зможе отримати доступ до Інтернету, доки Ви не відновите його, рекомендується мати інший пристрій, наприклад iPhone, для перегляду статті підтримки Apple щодо відновлення даних із резервної копії. Також будь-які файли, які вже були пошкоджені до початку служби, відновити неможливо.

До речі, Huawei оприлюднила попередню назву операційної системи для своїх пристроїв, яку вона розробила на випадок неможливості використання ОС Android і Windows.

Нагадаємо, нову фішингову атаку у месенджері WhatsApp виявили фахівці. Приманкою виступає річна преміум-підписка на популярний музичний сервіс Spotify.

Також попри на сформовану думку комп’ютери Mac далеко не завжди працюють ідеально. Найчастіше у користувачів виникають проблеми з мережею або Wi-Fi підключенням. Пропонуємо кілька способів вирішення проблеми на актуальній версії macOS Mojave.

Окрім цього, у Windows 10 знайшли баг, через який Ваш комп’ютер не зможе виконати завантаження. Це пов’язано зі створенням точки відновлення і подальшим оновленням операційної системи. На щастя, проблема має вирішення.

Поділитися
Exit mobile version