Старі MacBook Pro стають несправними з оновленням macOS Big Sur

3 хв. читання
mac face id

Оновлення macOS Big Sur створило проблеми для деяких користувачів. Так, за даними MacRumors, користувачі форумів Apple і Reddit отримали чорні екрани, намагаючись оновити свої 13-дюймові моделі MacBook, випущені наприкінці 2013 року або в середині 2014 року, до Big Sur.

Здається, ніщо не вирішує проблему, включаючи ярлики для скидання NVRAM та SMC, пише Engadget.

Інженер, який розслідував проблеми одного замовника, вирішив проблему після видалення мікросхеми для порту HDMI, але не впевнений, що причина в цьому.

Видання Engadget звернулось до Apple за коментарем. Компанія попросила принаймні одного власника надіслати свою систему на обслуговування, водночас відповівши, що інженерна команда Apple усвідомлювала проблему.

На даний момент Ви можете зупинити оновлення Вашого старого 13-дюймового MacBook Pro.

Немає впевненості, що це стосується всіх. Однак це потенційно дорогий головний біль. Відомо, що постраждалі комп’ютери Mac майже не мають гарантії, навіть якщо Ви купили AppleCare.

Хоча існує ймовірність, що Apple може покрити витрати в майбутньому, Ви можете зіткнутися з дорогим ремонтом або заміною, якщо Вам потрібна робоча система в короткі терміни.

Радимо звернути увагу на поради, про які писав Cybercalm, а саме:

У Zoom нарешті доступне наскрізне шифрування: як увімкнути його на своєму пристрої?

Фішингові листи: розпізнаємо шахрайство на реальному прикладі

Як зупинити отримання SMS на свій смартфон із розсилкою від торгових мереж?

Як виміряти рівень кисню у крові за допомогою Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Як увімкнути нову функцію відстеження миття рук на Apple Watch? – ІНСТРУКЦІЯ

Нагадаємо, компанія Google випустила чергові патчі для Android, загалом усунувши понад 30 уразливостей. Найсерйознішою з нових проблем, згідно з бюлетенем, є можливість віддаленого виконання коду (RCE), виявлена в одному з компонентів системи Android.

Також мешканця  міста Хмельницький впіймали на розповсюдженні конфіденційної інформації користувачів мережі Інтернет, серед якої були логіни та паролі доступу до різних інтернет-ресурсів, електронних поштових скриньок, облікових записів соціальних мереж та електронних гаманців

До речі, у WhatsApp з’явилася довгоочікувана функція, що дозволяє автоматично видаляти повідомлення. Тепер користувачі можуть включити “Автовидалення” для особистих чатів, після чого відправлені повідомлення будуть зникати через сім днів. У групових бесідах тільки адміністратори можуть включити або відключити нововведення.

Зверніть увагу, що зловмисники зловживають функціоналом Google Диска і використовують його для розсилки нібито легітимних електронних листів і push-повідомлень від Google, які в разі відкриття можуть перенаправити людей на шкідливі web-сайти.

Окрім цього, нову вимагацьку кампанію, націлену на користувачів сервісу для відеоконференцій Zoom, виявили дослідники Bitdefender Antispam Lab. Мова йде про так зване “інтимне вимагання” (sextortion), яке припало до смаку зловмисникам останнім часом.

Поділитися
Exit mobile version